Απευθείας ανάθεση 250.000 από την Κεραμέως...


 ...για τα τάμπλετ που δεν έχουν πάρει ακόμα οι μαθητές...

Ένα ακόμα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό με τις διαδικασίες απευθείας ανάθεσης δίνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αυτή τη φορά για τα λάπτοπ ή τάμπλετ που εδώ και πολλούς μήνες έχει υποσχεθεί για τους μαθητές αλλά δεν έχει προχωρήσει καν στην... έκδοση της απόφασης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Με το project του υπουργείου να μένει στα λόγια από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα, η Ν. Κεραμέως δίνει 250.000 ευρώ σε συγκεκριμένα εταιρεία για την επικοινωνιακή διαχείριση του προγράμματος.

Ήταν 1η Σεπτεμβρίου όταν η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε για πρώτη φορά την τρέχουσα σχολική χρονιά στην απόφαση του υπουργείου να διαθέσει συσκευές τάμπλετ ή λάπτοπ σε μαθητές που δεν έχουν αυτή την οικονομική δυνατότητα, ώστε να συμμετέχουν χωρίς προβλήματα στην τηλεκπαίδευση. Έπειτα, ήταν αρχές Νοεμβρίου όταν η εγκύκλιος του υπουργείου για τα κριτήρια απόκτησης μίας τέτοιας συσκευής από τους μαθητές έγιναν γνωστά, με το υπουργείο να αναφέρεται σε κοινωνικά, εισοδηματικά, μαθησιακά και άλλα κριτήρια. Έφτασε ο Φεβρουάριος, λίγο πριν την απόφαση για το εκ νέου κλείσιμο των σχολείων, όταν διαρροές του υπουργείου αναφέρθηκαν στο άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας για τους δικαιούχους, χωρίς και πάλι να υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση.

Κάπως έτσι φτάσαμε στα μέσα Μαρτίου, με τα σχολεία κλειστά και το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας για την πρόσβαση των μαθητών στην τηλεκπαίδευση να βρίσκεται στην κυριολεξία στον αέρα, χωρίς να υπάρχει ούτε καν σχετική πλατφόρμα για τους ενδιαφερόμενους.

Την ίδια ώρα, το Παρατηρητήριο για την Παιδεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει πως το υπουργείο προχωράει σε απευθείας ανάθεση ποσού 250.480 ευρώ στην εταιρεία INTRAWAY, με αντικείμενο όχι τις συσκευές αυτές καθαυτές, αλλά την επικοινωνιακή διαχείριση του προγράμματος. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται η ανάθεση γίνεται από την «Κοινωνία της Πληροφορίας» (ΚτΠ ΑΕ) την ανώνυμη εταιρία του Δημοσίου που λειτουργεί ως επιτελικό όργανο υποστήριξης υλοποίησης έργων Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, στην εταιρία INTRAWAY στο πλαίσιο της Δράσης «Ψηφιακή Μέριμνα».

 
Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

πηγη thepressproject.gr