Μetoogreece.gr: Πλατφόρμα καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης...

0

 
Οι καταιγιστικές εξελίξεις με το ελληνικό #metoo έχει θορυβήσει την κυβέρνηση που έδειξε μειωμένα αντανακλαστικά και τώρα «τρέχει και δε φτάνει». Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών εγκαινιάζει μία κεντρική διαδικτυακή πύλη (metoo.gov.gr) όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες και όλες οι... πολιτικές γύρω από αυτό το θέμα αλλά κυρίως θα μπορούν να υποβάλλονται και καταγγελίες μέσω chat σε πραγματικό χρόνο.

Οι άλλες πρωτοβουλίες που ανακοινώθηκαν είναι:...

Aλλάζει ο Ποινικός Κώδικας: Αυστηροποιούνται οι ποινές για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Σε ό,τι δε αφορά τους ανήλικους, η παραγραφή αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος, με νέα ηλικιακά όρια. Ενώ συγκεκριμένες υποθέσεις θα εκδικάζονται πια κατά προτεραιότητα.

Θεσπίζεται ειδικό μητρώο για όλους τους επαγγελματίες οι οποίοι έρχονται σε επαφή με παιδιά και με εφήβους, με αυστηρές προϋποθέσεις εγγραφής. Για παράδειγμα, προπονητές, εργαζόμενοι σε κατασκηνώσεις, εργαζόμενοι σε προσφυγικές δομές. Το μητρώο αυτό θα λειτουργεί σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης και την ΕΛ.ΑΣ.

Συγκροτείται κεντρική δομή στη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για την αξιολόγηση αλλά κυρίως και για την εξωδικαστική επίλυση αυτής της κατηγορίας.

Θεσπίζονται υποχρεωτικοί κώδικες δεοντολογίας σε κάθε επιχείρηση, με προβλέψεις για τη συμπεριφορά και κυρώσεις σε όσους δεν τις τηρούν. Παράδειγμα: Ένας υφιστάμενος μπαίνει στο γραφείο ενός προϊσταμένου και η πόρτα πρέπει να είναι ανοιχτή.

Θεσπίζεται η δυνατότητα της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας του φερόμενου ως θύτη με αναστολή αποζημίωσης μέχρι τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης

Στο πειθαρχικό δίκαιο και των δημοσίων υπαλλήλων, των γιατρών του ΕΣΥ, των Σωμάτων Ασφαλείας, θεσπίζεται ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.

Επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία από το Σεπτέμβριο το πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά κατά τη φετινή χρονιά.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)