«Σείεται» ο δήμος Θεσσαλονίκης με τους «γαλάζιους» εμβολιασμούς...


 Σείεται συθέμελα ο δήμος Θεσσαλονίκης και η παράταξη του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα με αφορμή τις αποκαλύψεις για την υπόθεση των «γαλάζιων ρουσφετολογικών» εμβολιασμών στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

Διότι... όπως αποδεικνύεται εμβόλια για τον κορωνοϊό υπάρχουν αλλά για ενδοπαραταξιακά «μαχαιρώματα» όχι. Διότι τα ονόματα αυτών που εμπλέκονται στους εμβολιασμούς συγγενικών προσώπων δόθηκαν ουσιαστικά από την επίσημη ανακοίνωση του δήμου, γεγονός που οδηγεί σε μείζονα κρίση την παράταξη του δημάρχου και κατ' επέκταση την διοίκηση αφού με δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής... κάνει σαφές πως «δεν παραιτούμαι από τη θέση του προέδρου, και για να με καθαιρέσουν πρέπει πρώτα να με διαγράψουν από την δημοτική ομάδα» και για την ουσία της υπόθεσης σημειώνει χαρακτηριστικά «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

Ο δήμαρχος με μια αιφνιδιαστική κίνηση ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι «σήμερα (Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021) απάλλαξε των καθηκόντων της την Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου και κάλεσε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή να υποβάλει την παραίτησή του στο Σώμα. Ο Δήμαρχος τούς ευχαρίστησε για την έως τώρα προσφορά τους, όμως λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης».
Ουσιαστικά με την ανακοίνωση επισημοποιούνταν η εμπλοκή των δύο στελεχών της παράταξης Ζέρβα και του δήμου στις καταγγελίες για ρουσφετολογικούς εμβολιασμούς ημετέρων εκτός σειράς στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας. Για την υπόθεση μάλιστα όπως είναι γνωστό έχει υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση ενώ η ΝΔ ανέστειλε την κομματική ιδιότητα Τσαβλη- Ακριτίδου, αλλά όχι της προέδρου του Κέντρου, στελέχους του κόμματος επίσης αλλά και ανθρώπου του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος (όπως τουλάχιστον η ίδια διατείνεται).


Πώς συνδέονται Τσαβλής και Ακριτίδου με το Κέντρο; Ο κ. Τσαβλής είναι πνευμονολόγος στον Άγιο Παντελεήμονα (ένα από τα δύο ιδρύματα του Κέντρου, το άλλο είναι ο «Άγιος Δημήτριος»), στο οποίο έχει καταγγελθεί ότι εμβολιάστηκαν η μητέρα και ο αδελφός του. Η κ. Ακριτίδου, καταγγέλθηκε ότι εμβολιάστηκε η ίδια εκτός σειράς στο ίδρυμα όπου γιατρός είναι η κόρη της.



Ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα. Όταν τα χαμόγελα ήταν πλατιά.

Πληροφορίες θέλουν τον κ. Τσαβλή να είναι εξοργισμένος με τον δήμαρχο που έδωσε τα ονόματά τους στην δημοσιότητα πολύ περισσότερο που η ανακοίνωση  του δήμου κάνει ευθεία αναφορά σε ζητήματα ηθικής. Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο κ. Τσαβλής κάνει σαφές ότι «δεν παραιτούμαι από τη θέση του προέδρου, και για να με καθαιρέσουν από τη θέση πρέπει πρώτα να με διαγράψουν από την δημοτική ομάδα, η θητεία μου λήγει στις 6 Νοεμβρίου» σημειώνει ότι «δεν έγινε τίποτα παράνομο, ούτε τίποτα ανήθικο, εγώ δεν γεννήθηκα πρόεδρος ή βουλευτής, πήγα στην παράταξη Ζέρβα και όχι στην επίσημη κομματική παράταξη του Νίκου Ταχιάου που ήταν φυσικός μου χώρος, από ρομαντισμό, γιατί τον πίστεψα, στην παράταξη έχω εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς και είμαι πρόεδρος επειδή με ψήφισαν οι συνάδελφοί μου δημοτικοί σύμβουλοι». Πληροφορίες από το περιβάλλον Τσαβλή- Ακριτίδου κάνουν λόγο για οργή των δύο στελεχών που μιλάνε για «ποινικά κολάσιμη ανακοίνωση του δήμου» καθώς δεν τους δόθηκε καν η ευκαιρία να εξηγήσουν στον δήμαρχο και την παράταξη τι έχει συμβεί, συμπεριφορά που αποδίδεται στο περιβάλλον του δημάρχου αλλά και «καρφώματα» από άλλον αντιδήμαρχο που έχει βλέψεις για την θέση του προέδρου δημοτικού συμβουλίου.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Αποστολου Λυκεσα, πατήστε ΕΔΩ...