Άδωνις ο Κλειδοκράτορας...

 
Εξοργιστική αλαζονεία καταλογίζει στον Άδωνι Γεωργιάδη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τις...νέες ειρωνικές δηλώσεις του για τον κλάδο της εστίασης που βρίσκεται σε δεινή θέση. Τι ακριβώς όμως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, πέρα από τα γνωστά περί «αγοράς ακορντεόν» που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει; Ήδη έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, η απάντηση του Άδωνι στην ερώτηση της δημοσιογράφου Μαρίας Αναστασοπούλου στον ΣΚΑΙ, για το τι θα γίνει με τους επαγγελματίες της εστίασης, οι οποίοι ετοιμάζουν κινητοποίηση στο Μαξίμου, για να παραδώσουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους:.... «Όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ ο Άδωνις Γεωργιάδης ατομικά την παίρνω. Την αναλαμβάνω εγώ την επιχείρησή του. Γιατί όταν ακούω έναν άνθρωπο σήμερα ότι έχει ένα κατάστημα εστίασης, το οποίο δεν πληρώνει ενοίκιο, δεν πληρώνει εργαζομένους, παίρνει επιστρεπτέα προκαταβολή και ετοιμάζεται και το κράτος να του πληρώνει τα πάγια έξοδα, και θεωρεί τον εαυτό του ότι είναι αδικημένος σε αυτή τη χώρα... Ο κακός συνδικαλισμός την ώρα της συμφοράς δεν μου αρέσει». 

Στη συνέχεια ο υπουργός επικαλέστηκε τα στοιχεία από το ΓΕΜΗ, και το θετικό ισοζύγιο εγγραφών και διαγραφών επιχειρήσεων, για να αποδείξει ότι το 2020 δεν ήταν δα και τόσο τραγικό όσο το παρουσιάζουν οι «κακοί συνδικαλιστές». Μόνο που ξεχνάει αυτά που έχει παραδεχτεί ο ίδιος, σε συζητήσεις με τους φορείς, ότι η σημερινή κατάσταση της αγοράς μπορεί να είναι «μαγική εικόνα», που κινδυνεύει να αντιστραφεί, μετά τη λήξη των αναστολών και την επιστροφή στην «κανονικότητα». Ήδη, όπως έχουν επανειλημμένα επισημάνει στην «Εφ.Συν» επαγγελματίες στην εστίαση, ενός κλάδου που περιλαμβάνει περίπου 80.000 επιχειρήσεις και απασχολεί πάνω από 300.000 εργαζόμενους, τα λουκέτα δεν είναι στη φαντασία των «κακών συνδικαλιστών», αλλά μια πραγματικότητα που ήδη διαφαίνεται, παρά τις αναστολές, και ενδέχεται να πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας. 

UPD: Να σημειωθεί πάντως, ότι «πριν αλέκτορα φωνήσαι» και μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι πρωινές του δηλώσεις, ο υπουργός Ανάπτυξης προσπάθησε να ανασκευάσει τα λεγόμενά του, κάνοντας πάλι λόγο για παρανόηση των προθέσεών του. «Εγώ δεν είμαι ξύλινος», επιμένει. Πάλι τον παρεξήγησαν...

Αφροδίτη Τζιαντζή

efsyn.gr