Οι υγειονομικοί χάλασαν τη «φιέστα» Μητσοτάκη στο ΚΑΤ...

 
«Τις ΜΕΘ ανοίγουν οι υγειονομικοί και όχι οι “δωρεές” και οι “χορηγοί”». Μ’ αυτό το πανό κρεμασμένο στο κτίριο, υποδέχθηκαν οι υγειονομικοί του νοσοκομείου ΚΑΤ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που επιχείρησε να κάνει άλλο ένα επικοινωνιακό σόου για να... πείσει ότι η κυβέρνησή του διατηρεί τον έλεγχο της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, με τεράστια συνοδεία στελεχών της κυβέρνησης, πήγε στο νοσοκομείο, προκειμένου να εγκαινιάσει τις νέες κλίνες ΜΕΘ, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι εργαζόμενοι στο ΚΑΤ, όμως, του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. «Τα καλυμμένα πρόσωπα έχουν φωνή», «Διεκδικούμε μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, μέσα ατομικής προστασίας και πλήρη επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας» έγραφαν τα πλακάτ τους στη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν.

Ο πρωθυπουργός δεν πτοήθηκε πάντως και συνέχισε την φιέστα του. Μάλιστα, κούνησε για άλλη μια φορά το δάκτυλο στους υγειονομικούς, αυτή τη φορά με αφορμή τους εμβολιασμούς.

«Είναι πολύ σημαντικό εσείς, πάνω από όλα, να δίνετε το σωστό παράδειγμα. Η Πολιτεία δεν μπορεί σε αυτή την περίπτωση να δράσει κατασταλτικά και ούτε θα ήταν σωστό. Θέλω να επικαλεστώ την κοινή λογική των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ταγμένοι στην υπηρεσία να προστατεύουν το πιο πολύτιμο αγαθό, την ανθρώπινη υγεία. Τώρα που έχουμε περισσότερα δεδομένα, παρακαλώ αυτούς, οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί στο παρελθόν, να το ξανασκεφτούν σοβαρά» ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμήθηκε και την αξία του δημοσίου συστήματος υγείας. «Όπως είδατε ο κορωνοϊός, δεν κάνει διακρίσεις, χτυπάει όλους ανεξαίρετα και όπως είδατε όλοι προσέφυγαν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», είπε εγκαινιάζοντας τις 30 κλίνες. Ευχαρίστησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη δωρεά, ενώ υποστήριξε ότι «η πανδημία αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουμε όσα δεν είχαμε κάνει πολλά χρόνια»...


ΑΥΓΗ