Ευτυχώς που ο Ρουβίκωνας δεν πετάει πια τρικάκια…

Γιώργος Καρελιάς

Ας ξεκινήσουμε με ένα υποθετικό ερώτημα: Αν καιγόταν το αυτοκίνητο του βουλευτή Μπογδάνου και κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα γινόταν; Εύκολη η απάντηση. Η ΝΔ θα είχε καταγγείλει σε όλους τους τόνους ότι αυτοί οι άθλιοι ΣΥΡΙΖΑίοι είτε κάλυπταν είτε ανέχονταν τρομοκρατικές πράξεις. Ο δε παθών μπορεί και να έλεγε ότι οι τρομοκράτες κρύβονται στη…

βίλα του Τσίπρα στο Σούνιο!

Πλάκα έχει, αλλά δεν είναι πλάκα. Διότι το αυτοκίνητο του βουλευτή κάηκε και δεν κυβερνούν οι ΣΥΡΙΖΑίοι. Υπουργός Δημόσιας Τάξης είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Αλλά δεν είδα να κάνει καμιά αυστηρή δήλωση από αυτές που συνηθίζει. Ούτε έδωσε καμιά διαβεβαίωση ότι, τώρα που δεν υπάρχουν οι προστάτες των τρομοκρατών ΣΥΡΙΖΑίοι, θα συλληφθούν όπου να’ ναι οι τρομοκράτες- εμπρηστές του αυτοκινήτου.

Πώς είπατε; Δεν δίνει τέτοιες υποσχέσεις ο υπουργός, γιατί δρα αθόρυβα και φέρνει αποτελέσματα; Όχι δα. Ηχεί ακόμα στα αυτιά μας η διαβεβαίωσή του ότι « ο Παππάς θα συλληφθεί, τελεί και παύλα». Εχουν περάσει τρεις και πλέον μήνες και ο φυγόδικος χρυσαυγίτης τού βγάζει τη γλώσσα. Αν- ξαναλέμε- ο Παππάς την είχε κοπανήσει με άλλη κυβέρνηση, τι θα γινόταν; Τι θα είχε ακούσει ο «άχρηστος» υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία.

Πριν από μια εβδομάδα «άγνωστοι» επιτέθηκαν στο σπίτι του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αστέριου Καστόρη στην Κατερίνη. Επειδή το ίδιο «έργο» είχε παιχτεί και παλιότερα, όταν ψηφιζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών, δράστες είναι ακροδεξιοί «μακεδονομάχοι». Ουδεμία σύλληψη έγινε. Ευτυχώς που δεν κάνει κουμάντο κανένας «άχρηστος» ΣΥΡΙΖΑίος.

Η ΝΔ, όσο ήταν στην αντιπολίτευση, χαλούσε την κόσμο κάθε φορά που οι φοβεροί τρομοκράτες του Ρουβίκωνα σκορπούσαν τρικάκια. Ηρθε στην εξουσία με το σύνθημα «νόμος και τάξη παντού». Υποσχέθηκε ότι δεν θα αφήσει ούτε ρουθούνι τρομοκράτη ασύλληπτο. Και σήμερα, αμήχανη, βλέπει να καίγονται αυτοκίνητα βουλευτών της. Και δεν μπορεί να καταγγείλει ως υπεύθυνο κάποιον ΣΥΡΙΖΑίο.

Τους εκδικούνται τα ίδια τα λόγια τους. Είχαν τις καταγγελίες για ψωμοτύρι, τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις περίσσευαν. Ας θυμίσουμε κάτι πιο δυσάρεστο. Στις 5 Μαίου του 2010 έγινε το φοβερό έγκλημα στην(τότε) τράπεζα Marfin. Yπουργός ήταν και τότε ο Χρυσοχοίδης, μόνο που τότε ήταν σε σοσιαλιστική κυβέρνηση. Την επομένη, 6 Μαίου 2010, είχε δηλώσει: «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι αυτοί που δολοφόνησαν τους τρις εργαζόμενους συνανθρώπους μας θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά από τη Δικαιοσύνη».

Τότε δεν πρόκαμε να τους συλλάβει. Όταν επανέκαμψε στο ίδιο υπουργείο, ως «μεταρρυθμιστής» με την παρούσα κυβέρνηση, έδωσε την ίδια υπόσχεση. Μάλιστα, διοχέτευσε σε φιλικά του μέσα ενημέρωσης ότι …ακουμπάει τους δολοφόνους. Περιμένουμε να συμβεί. Όπως περιμένουμε να πιάσει τον Παππά. Όπως περιμένει και ο «σύντροφός» του (του…μεταρρυθμιστικού Κέντρου) Μπογδάνος να πιάσει τους εμπρηστές του αυτοκινήτου του.

Επιμύθιον: Ευτυχώς που έτριξαν τα δόντια στον Ρουβίκωνα και έπαψε να πετάει τα… τρομοκρατικά τρικάκια του. Μεγάλη επιτυχία…

news247.gr