Το νησί που βάφτηκε μοβ στη Νότια Κορέα

 
Mια αγροτική κοινότητα σε ένα μικρό νησάκι στα ανοικτά της νοτιοδυτικής ακτής της Νότιας Κορέας, αποφάσισε να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά της, «εκμεταλλευόμενη» το κυρίαρχο μοβ χρώμα της φύσης που κυριαρχούν σε αυτήν και να μετατραπεί στο απόλυτο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας. Ο λόγος για το νησάκι Banwol, που πλέον είναι γνωστό και ως το «μοβ νησί» καθώς περισσότερες από 400 στέγες κτιρίων έχουν βαφεί σε μια υπέροχη λιλά απόχρωση...

Επιπλέον, υπάρχουν πανέμορφες εκτάσεις λεβάντας, διάφοροι τηλεφωνικοί θάλαμοι αλλά και μια μεγάλη ξύλινη γέφυρα -συνδέει το Banwol με το γειτονικό νησί Bakji- όλα βαμμένα σε αυτό το απαλό μοβ.

Το έργο σχεδιάστηκε το 2015 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας branding της επαρχίας South Jeolla για «δημιουργία ελκυστικών νησιωτικών προορισμών» και εμπνεύστηκε από μοβ λουλούδια (γνωστό και ως campanula) που είναι εγγενή στην περιοχή. Από τότε που ξεκίνησε το μοβ έργο, οι αγρότες της περιοχής άρχισαν να καλλιεργούν γογγύλια και τεύτλα, ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση φύτεψε 21.500 τετραγωνικά μέτρα λεβάντας.

Και με τα σύνορα της χώρας ουσιαστικά κλειστά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι ταξιδιώτες της χώρας συρρέουν στην περιοχή για να απολαύσουν από κοντά αυτό το μοβ «αξιοθέατο». Μάλιστα, μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου του 2020, περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες προτίμησαν το νησί Banwol, σημειώνοντας ένα άλμα της τάξης του 20%, συγκριτικά με την επισκεψιμότητα του προηγούμενου έτους. Συνολικά, από το 2018, περισσότεροι από 490.000 επισκέπτες έχουν επισκεφτεί τα δύο αυτά μικρά νησάκια, τα οποίο έχουν συνολικό πληθυσμό μόλις 150 κατοίκων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων εργάζεται στη γεωργία.