Ξερόλας που πιάνεται αδιάβαστος...

0

 
Δεν είναι και από τα σπάνια, ένας ξερόλας να πιάνεται αδιάβαστος. Συνήθως, ο ξερόλας δεν είναι ποτέ... διαβασμένος, γι’ αυτό είναι και ξερόλας. Γενικά, ο ξερόλας είναι ο τύπος που λέει τις μεγαλύτερες κοινοτοπίες με μεγαλοπρέπεια. Είναι δε αυτάρεσκος, όσο αυτός και κανένας άλλος. 

Τέλος πάντων, χαρακτηριστικός τύπος ξερόλα στη σημερινή κυβέρνηση είναι ο της Προστασίας υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Που το ύφος του, ακόμα κι όταν τον ρωτάς τι ώρα είναι, είναι…

εφτά παρά τέταρτο και δεν σηκώνω κουβέντα! 

Τώρα που του αναθέσανε και το Παιδείας (Προστασίας του Πολίτη και της Παιδείας) κι έμεινε η Κεραμέως μόνο με το Θρησκευμάτων σαν καλαμιά στον κάμπο, ποιος τον πιάνει τον Μιχάλη, με τα μεστά ελληνικά του, τύπου «αστυνομική αστυνόμευση». Διαβάζω περί του προσώπου στην «Εφ.Συν.» (9/7/19) ότι: 

«Οι επικριτές του, από την άλλη, υπενθυμίζουν το τηλεγράφημα που είχε δοθεί στη δημοσιότητα από τα WikiLeaks το 2011 και αποκάλυπτε τις σχέσεις του με την πρεσβεία των ΗΠΑ και τη συνομιλία του στις 22 Ιανουαρίου 2010 με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ενώ υπενθύμιζαν τον χαρακτηρισμό “αδιάβαστος” που του είχε δοθεί μετά τη δήλωσή του ότι δεν είχε προλάβει να διαβάσει το Μνημόνιο, όταν το ψήφιζε». 

Η ομολογία του: «Δεν το διάβασα, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, άλλα καθήκοντα…», ήταν στην εκπομπή «Πρώτη γραμμή» των Λυριτζή – Οικονόμου, «Σκάι», 23/1/12. Τα θυμήθηκα όλα αυτά, με αφορμή «πολιτικό παρασκήνιο» στην «Εφ.Συν.» του Σαββατοκύριακου, όταν ενόψει της κακοκαιρίας, ο Προστασίας έκανε έκκληση στους οδηγούς να μην οδηγούν στη Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης των αυτοκινητοδρόμων.

 Το σχόλιο: «Σωστός (…), αλλά ξέχασε ότι με την απαγόρευση κυκλοφορίας και μετακίνησης από νομό σε νομό δεν κυκλοφορεί ψυχή στις εθνικές οδούς!». Είπαμε, ως ξερόλας, αδιάβαστος…

 Πέτρος Μανταίος 

 Πηγή:efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)