Ο Άδωνις θέλει τώρα να ανοίξει τα χιονοδρομικά...

0

 
"Ένα λελογισμένο ρίσκο ασφαλώς αναλαμβάνουμε, δεν θέλω να υποκριθώ ότι θεωρώ απίθανο να ανέβουν λίγο τα κρούσματα συν τω χρόνω,
θα ανέβουν λίγο δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, διότι κάθε κοινωνική κινητικότητα αυξάνει τον ιό, εάν όμως όλοι μας τηρήσουμε τα μέτρα αυτή η άνοδος θα είναι μικρή, ελεγχόμενη και αντιμετωπίσιμη και έτσι θα... μπορέσει να λειτουργήσει και η αγορά" δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. "Τώρα εάν υπάρχει μαζική παραβίαση των μέτρων, προφανώς θα αναγκαστούμε να αναθεωρήσουμε" πρόσθεσε.

"Κάθε Παρασκευή θα έχουμε με την επιτροπή την αντίστοιχη συνεδρίαση και θα μετράμε όλα τα αποτελέσματα της εβδομάδας σε επίπεδο επιδημίας αλλά και σε επίπεδο εφαρμογής των μέτρων και έχω συμφωνήσει με την επιτροπή ότι όταν η επιτροπή κρίνει ότι υπάρχει κίνδυνος, εμείς θα αναθεωρούμε την πολιτική μας. Έχουμε πάρει ένα λελογισμένο ρίσκο. Δεν θέλουμε να τινάξουμε στον αέρα ούτε όλη την προσπάθεια που έχει κάνει η χώρα μας μέχρι σήμερα με βαρύ κόστος σε τραγωδίες, θανάτους αλλά και στην οικονομία, αλλά ούτε βεβαίως να ρισκάρουμε την εισβολή στην Ελλάδα του λεγόμενου τρίτου κύματος. Άρα θα πηγαίνουμε προσεκτικά" ανέφερε.

Σχετικά με την δίωρη δυνατότητα μετακίνησης στα μαγαζιά σημείωσε ότι "έχει σκεφτεί κανείς ότι βασικό μας μέλημα είναι να μην πολυκινούνται στους δρόμους και ότι κάποιος μπορεί να επιλέξει να μην πάει στο κέντρο αλλά στα καταστήματα της γειτονιάς του; Γιατί να μην πας στη γειτονιά σου να ψωνίσεις; Ο λόγος που βάζουμε το δίωρο είναι για να μην τους αφήσουμε χρόνο να κάνουν βόλτα στις βιτρίνες. Αυτό δεν θέλουμε να γίνει. Θέλουμε να αποφύγουμε τους συνωστισμούς στις κεντρικές οδούς, δεν θέλουμε φαινόμενα Harrods. Οι έμποροι και οι επιχειρηματίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα τηρήσουν τα μέτρα, αυτό που με φοβίζει είναι η κατάσταση στους δρόμους, έξω από τα καταστήματα, όχι μέσα στα καταστήματα".

"Επειδή εξακολουθούμε να θεωρούμε τα καταστήματα ως πληττόμενα, άρα εξακολουθούν να έχουν τη μείωση του ενοικίου, την επιστρεπτέα προκαταβολή, να παγώνουν τις επιταγές και όλα τα υπόλοιπα, με αυτά τα μέτρα και τον τζίρο που θα κάνουν, μπορούν αν είναι βιώσιμα. Ο τζίρος είναι συμπλήρωμα" περιέγραψε.

Αναφορικά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό τόνισε ότι "δεν είναι απολύτως της αρμοδιότητάς μου το άνοιγμα από νομό σε νομό, θα ρωτήσετε για αυτό και άλλους υπουργούς. Στο μέτρο που με αγορά υπάρχει ένα κομμάτι της αγοράς που είναι στην αρμοδιότητά μου και το οποίο εξετάζουμε πώς θα το ανοίξουμε και πού είναι τα χιονοδρομικά κέντρα, κυρίως διότι είναι χώροι τελείως εποχικοί. Αν περάσει η σεζόν με το χιόνι, δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Άρα μας απασχολεί αν θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τα χιονοδρομικά. Αν τα ανοίξουμε και το δεχθεί η επιτροπή με κάποιους κανόνες, προφανώς θα πρέπει ο κόσμος να μπορεί να πηγαίνει".

Σήμερα που μιλάμε η αγωνία μου είναι το λιανικό εμπόριο. Τα χιονοδρομικά θα έρθουν αμέσως μετά. Καταλαβαίνω τι μου λένε οι άνθρωποι των χιονοδρομικών και των ξενοδοχείων που είναι δίπλα από αυτά, γιατί είναι άκρως εποχικά. Έχουν χάσει τη μισή φετινή τους περίοδο, τώρα πρέπει να δούμε αν μπορούμε να τους διασώσουμε την άλλη μισή" συμπλήρωσε...

enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)