Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης ένα κυβερνητικό έγκλημα;...

 
“Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης. Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην... παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή”.

Άδωνις Γεωργιάδης πριν μιλήσει για διαστρέβλωση

"Ουδέποτε αναφέρθηκα, στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, σε εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Αναφέρθηκα σε κάποιους λοιμωξιολόγους, αυτούς που έβγαιναν στα τηλεοπτικά δίκτυα και εισηγούντο αυστηρότερα μέτρα. Είναι αυτονόητο ότι εισήγηση της Επιτροπής για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν από τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου ουδέποτε έχει υπάρξει και αυτονοήτως εάν είχε υπάρξει, θα είχε γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση".

Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για διαστρέβλωση

Ο υπουργός Αναπτύξεως, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας για άλλη μια φορά στην τηλεόραση θέματα, που δεν έχουν σχέση με το υπουργείο του και προσπαθώντας να ισορροπήσει, αφενός ανάμεσα στην ανάγκη τήρησης των μέτρων για να μη συνεχίσουμε να μετράμε δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα, αφετέρου στο ψάρεμα ψήφων από τη λίμνη με τους πιστούς, προχώρησε σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη.

Ομολόγησε, ότι η κυβέρνηση, καθυστέρησε συνειδητά να πάρει σκληρά μέτρα στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να δοθεί οποιαδήποτε εξήγηση, αλλά δεν θα έχει καμία αξία για κάποιον, που έχει θρηνήσει έναν δικό του άνθρωπο, εξαιτίας της νέας έξαρσης του ιού στη Βόρεια Ελλάδα.

Μπορεί ο κ. Γεωργιάδης με πονηρό τρόπο να έστρεψε την κουβέντα στα περί "διαστρέβλωσης", αφού πράγματι το ότι κάποιοι λοιμωξιολόγοι ζητούσαν "σκληρά μέτρα εδώ και τώρα", δεν σημαίνει επίσημη εισήγηση της επιτροπής, ωστόσο η ουσία βρίσκεται αλλού.

Ο υπουργός, περιέγραψε την κυβέρνηση μπροστά σε ένα δίλημμα όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη.  Το δίλημμα ήταν αν θα επέλεγε την επιβολή lockdown πριν ή μετά τη γιορτή του Αγ. Δημητρίου.

Προσπαθώντας να εξηγήσει την επιλογή της κυβέρνησης, που όλοι γνωρίζουμε ποια ήταν και ποια αποτελέσματα είχε, είπε το εξής: "Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου".

Τα περί λοιμωξιολόγων λοιπόν δεν έχουν καμία σημασία.

Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι ο κ. Γεωργιάδης, αποκάλυψε ότι ελήφθη μια απόφαση "από σεβασμό στην Ορθοδοξία" και όχι για παράδειγμα επειδή υπήρχαν καθησυχαστικές εισηγήσεις ή επειδή τα στοιχεία έδειχναν ότι δεν είχε έρθει η ώρα για lockdown.

Αν η κυβέρνηση καθυστέρησε το lockdown από σεβασμό στην Ορθοδοξία, δηλαδή για τις ψήφους και  το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος, τότε διέπραξε έγκλημα που μετριέται σε απώλειες ζωών.

Επομένως ή ο κ. Γεωργιάδης λέει αλήθεια και τότε η κυβέρνηση μιας κανονικής χώρας θα έπρεπε  να απολογηθεί στον λαό για τις ζωές που χάθηκαν και για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζει στην επιβολή των μέτρων ή ο υπουργός λέει ψέματα και δεν μπορεί να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα...

Μάνος Χωριανόπουλος

news247.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.