Η Πρώτη Πραγματική Απεικόνιση του Κορονοϊού Είναι Γεγονός

0


 BINTEO...

Η πρώτη φωτογραφία του κορονοϊού είναι γεγονός. Για πρώτη φορά από την εμφάνισή του, έχουμε την ευκαιρία να τον δούμε όπως είναι πραγματικά και όχι μέσω κάποιας «μακέτας». Πίσω από το... συγκεκριμένο project βρίσκεται η αυστριακή εταιρεία Nanographics, παρακλάδι του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, που κατάφερε να απεικονίσει τον ιό με μια νέα τεχνολογία, σε τρισδιάστατη μορφή, με τη βοήθεια κατεψυγμένων δειγμάτων του. 

Η δημιουργία και οι απεικόνιση μοντέλων του SARS-CoV-2 βοηθάει σε μεγάλο βαθμό την επιστημονική κοινότητα, δίνοντας περισσότερα στοιχεία σχετικά με τον τρόπο που εξαπλώνεται ο COVID. 

 Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild: «Έγινε εκχύλιση "άθικτων" σωματιδίων του ιού SARS-CoV-2 σε δείγματα και εν συνεχεία έγινε σάρωση με τη μέθοδο της κρυο-ηλεκτρονικής μικροσκοπίας (Cryo-EM), στην οποία το δείγμα καταψύχεται και βομβαρδίζεται από ηλεκτρόνια. Η εκτροπή των ηλεκτρονίων λόγω αλληλεπίδρασης με το δείγμα, δίνει μια εικόνα της δομής του του ιού», εξηγώντας έτσι τη μέθοδο φωτογραφικής αποτύπωσης του κορωνοϊού που εφάρμοσε η αυστριακή εταιρεία.

vice.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)