Πομπέο: Ο κορονοϊός ίσως διέφυγε από εργαστήριο της κινεζικής Ουχάν

0

 
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ζήτησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να ερευνήσει πλήρως το ενδεχόμενο ο κορονοϊός να διέφυγε κατά λάθος από εργαστήριο στην κινεζική πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της πανδημίας του COVID.

Όπως μεταδίδει η New York Post και άλλα διεθνή μέσα, ο Πομπέο ανέφερε: "Το Πεκίνο συνεχίζει σήμερα να αποκλείει ζωτικής σημασίας πληροφορίες...

που οι επιστήμονες χρειάζονται για να προστατεύσουν τον κόσμο από αυτόν τον θανατηφόρο ιό και τον επόμενο", καθώς αποκάλυψε προηγουμένως πληροφορίες που εμπλέκουν το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν με την προέλευση της πανδημίας.

"Οι τυχαίες λοιμώξεις στα εργαστήρια έχουν προκαλέσει αρκετές προηγούμενες εκδηλώσεις ιών στην Κίνα και αλλού, συμπεριλαμβανομένης της επιδημίας SARS το 2004 στο Πεκίνο που μόλυνε εννέα ανθρώπους και σκοτώνοντας έναν", ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σε ενημερωτικό έγγραφο.

Μία από τις πιο αξιοπρόσεκτες αποκαλύψεις που έκανε ο Μάικ Πομπέο ήταν η πληροφορία που υποδηλώνει ότι οι εργαζόμενοι στο εργαστήριο της Γουχάν αρρώστησαν με "συμπτώματα σύμφωνα με την COVID-19 και τις κοινές εποχιακές ασθένειες" το φθινόπωρο του 2019, μήνες πριν ξεσπάσει η επιδημία στην Ουχάν.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)