Ολοταχώς για Μάρτιο το άνοιγμα της εστίασης...

0

 
Παρατείνει μέχρι νεωτέρας η αγωνία... Μαραζώνει η εστίαση και οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, ταβερνών, καφετεριών, μπαρ και νυχτερινών κέντρων διασκέδασης βάζουν λουκέτο ο ένας μετά τον άλλο, με αποτέλεσμα να μένουν άνεργοι και... δεκάδες εργαζόμενοι σε κάθε μαγαζί που κλείνει. 

Οι εκκλήσεις των καταστηματαρχών του κλάδου, δεν έχουν εισακουστεί μέχρι σήμερα από κυβέρνηση και επιτροπή των ειδικών επιστημόνων που αρνούνται, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων- να ανάψουν το «πράσινο φως» έστω για το δειλό άνοιγμα των επιχειρήσεων της εστίασης, με χρήση μόνο των εξωτερικών χώρων των επιχειρήσεων.

Οπως τόνισαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ο πρόεδρος του ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς κι ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου 1.000.000 εργαζόμενοι βρίσκονται στον αέρα και περιμένουν πακέτο ενίσχυσης, για το οποίο τους υποσχέθηκε ότι θα το λάβουν το επόμενο διάστημα ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τον κλάδο της εστίασης, καθώς στη συνεδρίασή της στο τέλος αυτής της εβδομάδας, η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει το ενδεχόμενο να δοθεί το «πράσινο φως» καταρχάς για τους εξωτερικούς χώρους στο τέλος Φεβρουαρίου και πιθανώς προς τα μέσα Μαρτίου. 

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δεδομένα μπαίνουν στη «ζυγαριά» κάθε εβδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι η κατάσταση επαναξιολογείται συνεχώς κι αν το άνοιγμα καταστημάτων και σχολείων δεν αποτελέσει τροχοπέδη, τότε είναι πιθανό να πάρουν σειρά τα μαγαζιά της εστίασης...

ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)