Η «υποψηφιότητα» Ζαγοράκη...


...«κλειδώνει» τη συμμαχία Ιβάν-«Τίγρη»...

Οι πάντοτε καλά ενημερωμένοι αναγνώστες του Matrix24.gr προφανώς γνωρίζουν προ πολλού ότι χθες, σε συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, παρουσία του αρμόδιου υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, επισημοποιήθηκε η... επανένταξη Ζαγοράκη στην ευρωομάδα της ΝΔ και η υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΠΟ.

Χθες, λοιπόν, το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε, όπως, βεβαίως, επιβεβαιώθηκε και κάτι άλλο: ως γνωστόν, ο Θοδωρής Ζαγοράκης βρίσκεται πολύ κοντά στον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ και ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Open, Ιβάν Σαββίδη. 

Όμως, οι συσχετισμοί στην ΕΠΟ είναι τέτοιοι που μία υποψηφιότητα -ακόμη και αν έχει το «χρίσμα» του πρωθυπουργού- δεν περνά αν δεν πάρει το «πράσινο φως» του «Τίγρη», ήτοι του Δημήτρη Μελισσανίδη. Κατά συνέπεια, η υποψηφιότητα Ζαγοράκη δείχνει ότι Σαββίδης και Μελισσανίδης βρίσκονται σε κοινή πορεία, αλλά και ότι οι άλλοι δύο εκ των «Big4» (Αλαφούζος,  Μαρινάκης) έχουν δώσει τουλάχιστον την ανοχή τους στην υποψηφιότητα Ζαγοράκη. 

Βεβαίως, το ότι ο παλαίμαχος του Δικεφάλου του Βορρά θα διεκδικήσει την ΕΠΟ δεν είναι το πρώτο δείγμα της «συμμαχίας» του Ιβάν με τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ: το πρώτο ήταν η ένταξη του εκδότη της «Δημοκρατίας» -και στενού φίλου του Δημήτρη Μελισσανίδη- Γιάννη Φιλιππάκη στο Δ.Σ. του τηλεοπτικού σταθμού Open…

matrix24.gr