Ο ΠΑΟΚ με Καγκάβα «τρύπησε» το ελληνικό ταβάνι και κοιτάει τον Μπερμπάτοφ για να μάθει!


Τρομακτικό για τα ελληνικά δεδομένα το βεληνεκές και η απήχηση ενός ποδοσφαιριστή όπως του «Σαμουράι», που υπέγραψε για 1,5 χρόνο στον ΠΑΟΚ.

Σε μία ηλικία, μάλιστα εξαιρετική. Εξαιρετική για τίτλους και μεγάλες εμφανίσεις. Ιδανική για να πάρει την ομάδα στις πλάτες του και να την οδηγήσει σε νέα «χρυσή» εποχή. Στα μόλις 31 του χρόνια. Τη στιγμή, που ποδοσφαιριστές, που κάνουν τη διαφορά στην Ελλάδα, όπως οι Βιεϊρίνια και Βαλμπουενά έχουν κλείσει τα 35 και 36 αντίστοιχα και συνεχίζουν να κάνουν…

πλάκα!

Η περίπτωση Καγκάβα όμως, είναι ιδιαίτερη και χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση από πλευράς Θεσσαλονικέων.

Όταν ήρθε ο Μπερμπάτοφ στην Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ δεν τον διαχειρίστηκε σωστά. Το περιβάλλον της τότε ομάδας δεν είχε τις βάσεις για να πάρει από εκείνον το καλύτερο δυνατό και να αξιοποιήσει την οικονομική υπέρβαση του Ιβάν Σαββίδη. Ο Ιγκόρ Τούντορ τα έκανε… μαντάρα στη διαχείρισή του εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου και ο Βούλγαρος σούπερ σταρ έφυγε χωρίς να δώσει όσα μπορούσε.

Τώρα, οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Ο Δικέφαλος πατάει σε πιο στέρεες βάσεις με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του. Ενός ανθρώπου, που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του ασπρόμαυρου περιβάλλοντος. Το τιμ γύρω του ξέρει ότι για να πάρει από τον Καγκάβα το μάξιμουμ πρέπει να επενδύσει πάνω του. Να του δώσει τα κλειδιά της μεσοεπιθετικής γραμμής και να τον κάνει να αισθανθεί άνετα στο νέο του ποδοσφαιρικό σπίτι.

Εάν το κάνει σωστά, τότε πιθανότατα ο Ιάπωνας σούπερ σταρ θα καταφέρει να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της ομάδας.