Ο Μητσοτάκης αποφάσισε και αθωώνει...

 
Δεν υπάρχει εμπλοκή για κανένα πολιτικό πρόσωπο στο σκάνδαλο Novartis δήλωσε με έμφαση χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη που έδωσε στον ANT1 και τον Ν. Χατζηνικολάου. Επιλέγοντας να κάνει άλλη μία ωμή παρέμβαση στο έργο και στον θεσμό της Δικαιοσύνης, που... δεν έχει ακόμα εκδικάσει την υπόθεση των υπερτιμολογήσεων σε ό,τι αφορά την κακουργηματική δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια πρωτοφανή επίδειξη ισχύος.

Στη βιασύνη του να προδικάσει και το αποτέλεσμα στην όποια δικαστική διερεύνηση της «πολιτικής σκευωρίας» ξέχασε τις πομπώδεις διακηρύξεις του περί σεβασμού στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Μάλιστα, έχοντας προετοιμαστεί για τη συγκεκριμένη ερώτηση, διάβασε την παλιά δήλωσή του περί ύπαρξης σκανδάλου, αλλά μόνο σε ό,τι αφορά δωροδοκίες γιατρών και υπερσυνταγογραφήσεις.

Η διαπιστωμένη από όλες τις άλλες χώρες και από τους Ελληνες εισαγγελείς εμπλοκή αξιωματούχων στην υπερτιμολόγηση των φαρμάκων, που οδήγησε σε μεγάλη κερδοφορία την εταιρεία και σε μεγάλη ζημιά το Δημόσιο, απουσίασε από τις απαντήσεις του αλλά και από τις ερωτήσεις.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός φάνηκε να αγνοεί, ίσως και λόγω της συσκότισης που επιβλήθηκε στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, τη δίωξη που ασκήθηκε μόλις χθες από την υπό διωγμό εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη εναντίον στελεχών της Novartis.

Φάνηκε επίσης να αγνοεί ο Κυρ. Μητσοτάκης ότι ενώ η συγκεκριμένη δικογραφία που αφορά τις δωροδοκίες γιατρών και τα στελέχη της φαρμακευτικής είχε κλείσει από τον Σεπτέμβριο του 2019, λόγω των συνεχών προσφυγών της εταιρείας, διαβιβάστηκε μόλις την περασμένη Δευτέρα πίσω στην εισαγγελέα, η οποία και άσκησε τις διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ο πρωθυπουργός έδειξε να αγνοεί ότι η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις αγωγές που οφείλει να ασκήσει το Δημόσιο στηρίζεται ακριβώς στα στοιχεία της συγκεκριμένης δικογραφίας που ολοκλήρωσαν οι στοχοποιημένοι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, αλλά και την απόφαση-καταπέλτη με τα πρόστιμα που επέβαλε η αμερικανική δικαιοσύνη.

Οσο και αν επιχειρεί να προκαταλάβει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του δεν παύει το μεγάλο αυτό σκάνδαλο να έχει και ονοματεπώνυμα αξιωματούχων, δημοσιογράφων και πρώην κυβερνητικών συμβούλων...

efsyn.gr