ΠΑΟΚ: Η Μπολόνια δίνει 6 εκ. ευρώ για Σβιντέρσκι!


 Η Μπολόνια και ο ΠΑΟΚ βρίσκονται σε καυτές διαπραγματεύσεις για την πώληση του Κάρολ Σβιντέρσκι.

Η ιταλική ομάδα έχει έρθει σε επαφή τόσο με την πλευρά του Πολωνού, όσο και με αυτή του ΠΑΟΚ για τη μεταγραφή του 23χρονου σέντερ φορ και υπάρχουν συζητήσεις για το ενδεχόμενο μετακίνησής του.

Να σημειώσουμε ότι η ρήτρα του Σβιντέρσκι είναι στα 10 εκατομμύρια ευρώ με αποτέλεσμα οι ασπρόμαυροι να έχουν την ευκαιρία να βάλουν στα ταμεία τους αρκετά χρήματα....

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Πολωνίας onet.pl η Μπολόνια προσφέρει έξι εκατομμύρια ευρώ ποσό αρκετό, ώστε να δώσει ο ΠΑΟΚ το πράσινο φως για να προχωρήσει η μεταγραφή του Πολωνού στην Μπολόνια.

Φέτος ο πρώην άσος της Γιαγκελόνια μετρά επτά γκολ και πέντε ασίστ σε 24 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις με την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Συνολικά, ως παίκτης του ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί σε 80 ματς, έχοντας σκοράρει 27 τέρματα και μοιράσει οκτώ ασίστ ενώ αποτέλεσε πολύτιμη μονάδα στο δεύτερο μισό της εκπληκτικής σεζόν του νταμπλ, το οποίο πανηγύρισε στην Τούμπα. Η αλήθεια είναι ότι με τη μεταγραφή του Κρμέντσικ ο Σβιντέρσκι είναι πλέον δεύτερη επιλογή και δεν θα ήθελε κανείς να…καεί ο παίκτης και η επένδυση του ρίχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο κάτι που σημαίνει ότι ίσως για όλες τις πλευρές να είναι θετικό να πάει ο ικανότατος φορ στην Πολωνία αρκεί βέβαια οι Ιταλοί να δίνουν το κατάλληλο πόσο.

ΔΟΥΒΙΚΑΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Ο Δικέφαλος αυτή τη στιγμή έχει τέσσερις επιθετικούς στο ρόστερ του, τους Κρμέντσικ, Σβιντέρσκι, Τσόλακ και Κούτσια. Ακόμα δεν είναι γνωστό αν η πιθανή αποχώρηση του Πολωνού, σημαίνει αυτόματα και παραμονή του Τσόλακ καθώς στα υπόψιν υπάρχει πάντα και ο Τάσος Δουβίκας. Θα μπορούσε δηλαδή ο ΠΑΟΚ να καλύψει την απώλεια του Πολωνού με πιθανή απόκτηση του Δουβίκα από τον Βόλο σε περίπτωση που θέλει οπωσδήποτε να δώσει τον Κροάτη σε άλλη ομάδα.

Ο…ΑΘΟΡΥΒΟΣ

Όταν τον Ιανουάριο του 2019, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, αποφάσισε να φύγει από τον ΠΑΟΚ για τα εκατομμύρια της Αλ Ιτιχάντ, οι μετέπειτα πρωταθλητές Ελλάδας, έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες τον 21χρονο. Η μεταγραφή του, άγνωστου στο ελληνικό κοινό Σβιντέρσκι για δυο εκατομμύρια ευρώ από την Γιαγκελόνια έγινε αθόρυβα. Χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, που προσπαθούσε να ξεπεράσει το… σοκ της φυγής του Πρίγιοβιτς. Στη συνέχεια ,ο Ακπομ πέτυχε κάποια γκολ. Εκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις και κράτησε τον Σβιντέρσκι στην… σκιά.

Παρόλα αυτά όταν έπαιζε είχε σχεδόν σε κάθε τελική και τέρμα, ο Σβιντέρσκι που ο Λουτσέσκου τον χρησιμοποιούσε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια με την έλευση του Φερέιρα, ο Σβιντέρσκι δυνάμωσε ακόμα περισσότερο και είχε ένα γκολ ανά 1,8 τελικές προσπάθειες αλλά κάπου στη συνέχεια ήρθαν τα προβλήματα. Ο Πορτογάλος προπονητής φάνηκε να χάνει την εμπιστοσύνη του τη στιγμή που ο ίδιος είχε κάποια σοβαρά οικογενειακά θέματα που τον απασχολούσαν πίσω στο Ράσβιτς της Πολωνίας, τόπο γέννησης του.

Η φυγή του Άκπομ το καλοκαίρι, κάθε άλλο παρά ενίσχυε τη θέση του, με τον Φερέιρα να δηλώνει, από τη μία ότι τον θεωρεί ένα παίκτη που μπορεί να γίνει από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη και από την άλλη, να ζητάει αντικαταστάτη επιλέγοντας τον Τσόλακ. Κάπου εκεί… γύρισε το κουμπί.

Ο Τσόλακ έπαιρνε συμμετοχή ως βασικός, ο Σβιντέρσκι έβαζε τα γκολ. Έτσι αθόρυβα. Όπως ήρθε. Oπως ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε. Έτσι χωρίς να το καταλάβει κανείς ο 23χρονος επιθετικός είναι πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ.

Ο ΤΣΟΛΑΚ ΚΑΙ ΤΟ FFP

Οι άνθρωποι του δικεφάλου όμως ήθελαν και κάτι ακόμα. Έναν διαφορετικό φορ από αυτόν. Έτσι έφεραν τον Μάικλ Κρμέντσικ ο οποίος είναι αλήθεια ότι ως τώρα είναι θετικός και έχει φέρει ένα άλλον αέρα στην επίθεση του. Έτσι λοιπόν ή Μπολόνια και το Καμπιονάτο Ίσως αποτελέσει και μία λύτρωση για τον Πολωνό. Η λέξη λύτρωση σε πιθανή μεταγραφή με ένα αρκετά καλό ποσό μπορεί να χαρακτηρίσει και αυτό που θα νιώσουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ν γίνει τελικά αυτό deal καθώς θα αφήσουν μία και καλή πίσω τους το βραχνά του Financial Fair Play αφού μαζί με την πώληση Γιαννούλη θα έχουν σχεδόν κλείσει το οικονομικό άνοιγμα.