Ποια «ομπρέλα» κρατάει το 32%;...


Ειλικρινά δεν εκπλήσσει καθόλου η ομόφωνη συμφωνία και το χειροκρότημα του συστήματος στην «ανάλυση» του Πολάκη ότι ο Σύριζα έχασε τις εκλογές γιατί... γα@@σε την μεσαία τάξη. Συμφωνούν ομοφώνως, ακόμα και με τον πιο απεχθή εχθρό τους, διότι διαφορετικά θα έπρεπε να παραδεχτούν πως ο Σύριζα έχασε τις εκλογές λόγω της λυσσώδους προπαγάνδας απαξίας και μίσους και λαϊκισμού που εξαπέλυσαν εναντίον της τότε κυβέρνησης.

 Και καλά, λογικό είναι ο Πολάκης...

να επιρρίπτει τις ευθύνες για τις εκλογές στην αντιμετώπιση της μεσαίας τάξης, διότι διαφορετικά θα έπρεπε να παραδεχτεί και αυτός ότι κεντρικό πρόσωπο της προπαγάνδας μίσους και απαξίας ήταν και είναι και ό ίδιος. 

 Όμως οι «αναλυτές» του Σύριζα πιστεύουν στα σοβαρά ότι χάθηκαν οι εκλογές επειδή αδίκησαν την μεσαία τάξη; Όταν τότε που η δύναμη της προπαγάνδας και η μισαλλοδοξία είχε «πείσει» πολλούς να αρνούνται ακόμα και το κοινωνικό μέρισμα, ακόμα και το βοήθημα της 13ης σύνταξης στην τσέπη τους, μόνο και μόνο επειδή το έδωσαν οι «ζαίοι», οι «μαδούροι» και ο Τσίπρας; 

 Δηλαδή, αν δεν αδικούσαν την μεσαία τάξη θα κέρδιζαν τις εκλογές; Εκτιμούν στα σοβαρά ότι τώρα που οι μικρομεσαίοι αδικούνται και μάλιστα πολύ περισσότερο και λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, στηρίζουν τον συριζα; Δεν γνωρίζουν ότι ο «μητσοτακισμός» ηγεμονεύει τον κεντρώο χώρο; Βεβαίως στον Σύριζα ασχολούνται με άλλα ζητήματα. 

Ποιος είναι πιο αριστερός απ’ τον άλλον και ποια «ομπρέλα» θα κρατήσουν στο συνέδριο, την στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα δημοκρατίας και ξέρουν πολύ καλά πως άλλη λύση πέρα από μια προοδευτική διακυβέρνηση και την στήριξη του Τσίπρα δεν υπάρχει. 

 Αλήθεια, το 32% του κόσμου του Σύριζα, ποια τάση και πιο ρεύμα ακολουθεί; Ποια «ομπρέλα» κρατάει; Καλός ο διάλογος των ρευμάτων και των τάσεων μεταξύ τους, αλλά, τί αντίκρισμα έχουν τα ρεύματα και οι τάσεις στο 32% στην κοινωνία; 

Θα πρέπει να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα. Αν δεν μπορούν να απαντήσουν, σημαίνει ότι η κάθε «ομπρέλα» αντικειμενικά κοιτάει την κομματική καρέκλα της. Και στον βαθμό που δεν έχουν ακόμα καταλάβει ότι χάθηκαν οι εκλογές κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους, αυτό σημαίνει ότι θα χαθούν και οι επόμενες, διότι οι δυνάμεις του συστήματος με τον ίδιο επικοινωνιακό και δοκιμασμένο τρόπο κυβερνούν και με τον ίδιο πολιτεύονται. 

 Εντάξει η αξιωματική αντιπολίτευση δεν διαθέτει το σύνολο των μίντια με το μέρος της. Όμως τουλάχιστον ας δείξει πως αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην χώρα και ότι η φωνή της είναι σθεναρή και όχι ενοχική πως δήθεν φταίει η ίδια γιατί αδίκησε την μεσαία τάξη. Το έγκλημα στην Θεσσαλονίκη και τα καθημερινά πλήγματα στην δημοκρατία και στην κοινωνία, απαντώνται ασθενικά, άχρωμα και μάλλον τυπικά. 

Όμως το 32% δεν κρατάει καμία «ομπρέλα» και ας βρέχει καταρρακτωδώς. Παρακολουθεί και απογοητεύεται και θα φυλλοροεί συνεχώς, ακόμα και όταν οι νεκροί στη χώρα μας ξεπεράσουν σε αριθμό και τους νεκρούς στην Κίνα... 

 Τάκης Ψαρίδης 

 Πηγή: anoixtoparathyro.gr