Κρύφτηκε πίσω από νέες παροχές, επενδύσεις και Rafale...


 Τις επιλογές της κυβέρνησής του σε όλα τα θέματα της πολιτικής ατζέντας υπερασπίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή, εξαπολύοντας, παράλληλα, επίθεση στην αντιπολίτευση επειδή του… άσκησε κριτική.

 Ο πρωθυπουργός δεν απέφυγε την πεπατημένη της επιπλέον παροχολογίας ανακοινώνοντας νέα μέτρα για τους επαγγελματίες που δεν θα εργαστούν στις γιορτές. 

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις, εκείνες που θα μείνουν κλειστές με εντολή του κράτους στις γιορτές (λιανεμπόριο και εστίαση) μειώνεται το ενοίκιο για Ιανουάριο και Φεβρουάριο κατά 80%. 

 Παράλληλα, μιλώντας για την επιστρεπτέα προκαταβολή δήλωσε ότι αυτή παραμένει με κατώτατο όρο ενίσχυσης τα 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες που παρουσιάζουν πτώση τζίρου.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε, ακόμη το γνωστό αφήγημα περί πληθώρας επενδύσεων κάνοντας ονομαστική αναφορά στις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν Microsoft και Pfizer, ενώ ανέφερε ότι αύριο θα υπάρξει μια σημαντική ανακοίνωση ξένης εταιρείας για επένδυση στον χώρο της ηλεκτροκίνησης. 

Μίλησε, ακόμη και για τα γαλλικά Rafale ανακοινώνοντας ότι σε λίγες ημέρες θα έρθει στη Βουλή η συμφωνία για παραλαβή 18 μαχητικών αεροσκαφών. «Ποτέ άλλοτε ένα τόσο σύνθετο και σημαντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα δεν έχει εκτελεστεί τόσο σύντομα κι αποτελεσματικά», τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι θα προχωρήσει η προμήθεια φρεγατών, drones, η αναβάθμιση των F16, η προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για τις Ένοπλες Δυνάμεις και η πρόσληψη 15.000 επαγγελματιών όλων των ειδικοτήτων σε βάθος 5ετίας» υποστήριξε.

 Μιλώντας για τον προϋπολογισμό ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «παρά την εγγενή αβεβαιότητα της εποχής είναι ένα ακόμη τολμηρό βήμα για τον μετασχηματισμό της εθνικής οικονομίας. Αυτή η χρόνια εκκρεμότητα μετατρέπεται σε επίκαιρη αναγκαιότητα. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει ένα σαφές μοντέλο που θα αξιοποιήσει τις δυνάμεις της έναν νέο πλούτο που θα κατανεμηθεί ισότιμα σε όλους» 

 «Η μείωση των ανισοτήτων είναι κεντρική επιλογή αυτής της παράτασης» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης για να συμπληρώσει «είναι μια δυναμική εξίσωση, η εκτέλεσή του συναρτάται από την πορεία της υγειονομικής κρίσης, ενώ ο αναπτυξιακός προσδιορισμό εξαρτάται από την έξοδο από αυτή. Αποτελεί μέρος της ευέλικτης πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση μέχρι τώρα. Χωρίς τις πρωτοβουλίες του 2020 το 2021 θα είχε ξεκινήσει με πολύ βαθύτερη ύφεση και με λιγότερες θέσεις εργασίας»... 

Πηγή:efsyn.gr