Αισιοδοξία για συμφωνία ενόψει Brexit...


 Αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου, ενόψει της  λήξης της μεταβατικής περιόδου, εμφανίστηκε σήμερα ο διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ.

«Η...

πιθανότητα για συμφωνία για το Brexit είναι εδώ. Μένει πολύ λίγος χρόνος, λίγες ώρες», είπε χαρακτηριστικά.

Την Πέμπτη, ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε εκφράσει την απαισιοδοξία του.

«Οι βρετανοί διαπραγματευτές εξακολουθούν να προσπαθούν να γεφυρώσουν την απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών στις εμπορικές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως ο τερματισμός της μεταβατικής περιόδου χωρίς μια τέτοια συμφωνία παραμένει το πιθανότερο αποτέλεσμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Ο ίδιος δήλωσε πως οι διαπραγματευτές εργάζονταν μέχρι αργά την περασμένη νύκτα και επανέλαβαν τις συνομιλίες σήμερα το πρωί.

«Παραμένουν εκεί για να εργασθούν ώστε να γεφυρώσουν τις διαφορές που παραμένουν», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Μια έξοδος στο πλαίσιο των κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, όπως η Αυστραλία, παραμένει η πιθανότερη έκβαση και γι' αυτό σχεδιάζουμε γι' αυτό το ενδεχόμενο, αλλά παραμένουμε προσηλωμένοι στην προσπάθεια να καταλήξουμε σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, εάν είναι δυνατόν»...