Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Σεισμός στις μεταγραφές λόγω Brexit...


Άδεια εργασίας στην Αγγλία και για παίκτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση!...

Σαρωτικές αλλαγές στο μεταγραφικό τοπίο, καθώς και στην διακίνηση χρήματος μέσω μεταγραφών σε όλη την Ευρώπη, φέρνουν οι νέοι κανονισμοί για μεταγραφές παικτών στην... Αγγλία στην μετά Brexit εποχή, που θα ισχύσει από την 1/1/2021.

Η FA, η Premier League και η Championship μετά από πολύμηνες συζητήσεις ήρθαν σε συμφωνία για τις προϋποθέσεις που θα απαιτούνται για τις μεταγραφές ξένων παικτών στο νησί από την 1/1/2021, που θα ισχύσει το Brexit με την αγγλική κυβέρνηση να τις αποδέχεται.

Πλέον θα απαιτείται άδεια εργασίας ακόμα και για παίκτες με καταγωγή από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα δίνεται, μόνο εφόσον οι παίκτες πληρούν κάποιες προϋποθέσεις και συγκεντρώνουν συγκεκριμένους βαθμούς στο νέο point system που αναμένεται να καθιερωθεί.

Πιο συγκεκριμένα για να εγκριθεί μία μεταγραφή παίκτη από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αγγλικό σύλλογο θα πρέπει εκείνος να πάρει άδεια εργασίας, που θα εξαρτάται: 

1. Από τις συμμετοχές του με την Εθνική ομάδα σε επίπεδο ανδρών και νέων

2. Από την ποιότητα της ομάδας από την οποία προέρχονται, που θα βασίζεται στο πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεται και την παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

3. Τις συμμετοχές του με την ομάδα του, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Οι παίκτες που θα συγκεντρώνουν βαθμολογία πάνω από τον μέσο όρο θα παίρνουν άμεσα άδεια εργασίας, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση εξαίρεσης που θα εξετάζεται από αρμόδια αρχή.

Σε ότι αφορά την Premier League, το όριο των ξένων παικτών ηλικίας κάτω των 21 ετών που θα μπορεί να υπογράψει μία ομάδα περιορίζεται στους 3 σε ότι αφορά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και τους 6 συνολικά για κάθε ομάδα σε μία σεζόν.

Επίσης σύμφωνα με το νέο καθεστώς, οι αγγλικές ομάδες δεν θα μπορούν να υπογράψουν παίκτες από το εξωτερικό μέχρι αυτοί να κλείσουν τα 18 τους χρόνια.

Οι νέες οδηγίες θα ισχύσουν από την επόμενη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2021 και ενδεχομένως να έχουν κάποιες μικρές τροποποιήσεις το επόμενο καλοκαίρι...

sdna.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.