Το χρονοδιάγραμμα για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα...


 Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την έλευση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα και την έναρξη του εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου.  

Σύμφωνα με...

ρεπορτάζ του OPEN TV, πριν ξεκινήσει η διαδικασία, θα γίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα τεστ προσομοίωσης, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς θα κυλήσει ο προγραμματισμός.   Οι πολίτες που θα προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα για το εμβόλιο θα δίνουν ένα σύντομο ιστορικό και θα πηγαίνουν πίσω από το παραβάν.   

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο θα γίνεται σε δύο δόσεις και γι' αυτόν τον λόγο το SMS που θα λαμβάνουμε είτε μέσω της άυλης συνταγογράφησης είτε μέσω των φαρμακείων, είτε μέσω των ΚΕΠ θα περιλαμβάνει δύο ραντεβού- την ημερομηνία της πρώτης δόσης και την ημερομηνία της δεύτερης.   Τα 14 ψυγεία για τα εμβόλια της Pfizer/BioNTech βρίσκονται ήδη στις αποθήκες φύλαξης, όμως η τοποθεσία τους παραμένει μυστική.   

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εμβολιαστούν 2,5 εκατομμύρια πολίτες μέχρι τον Μάρτιο, πρώτα οι υγειονομικοί και στη συνέχεια οι άνω των 65.  

 Το χρονοδιάγραμμα 

  Η άφιξη των πρώτων εμβολίων (περίπου 300.000 δόσεις) αναμένεται στις 26 Δεκεμβρίου.   Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινά η πρώτη φάση, με τη διενέργεια των πρώτων εμβολιασμών σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι πρώτοι Έλληνες που θα εμβολιαστούν θα είναι μια νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος.   

Η πρώτη φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Ιανουαρίου και σε αυτή θα συμπεριληφθούν, κατά τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, αρμόδιο για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσο και νοσοκομεία της περιφέρειας.  

 Τον Φεβρουάριο του 2021 ξενικά η δεύτερη φάση, δηλαδή ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, στις αρχές του καλοκαιριού αναμένεται να έχει εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού.