«Δεν υπάρχει πέναλτι στον Άρη – Κόκκινη στον Αουγκούστο – Δεν δόθηκε πέναλτι στον ΠΑΟΚ»


 Οι Ολλανδοί διαιτητές τα έκαναν μαντάρα στο ντέρμπι και ο καθηγητής διαιτησίας ανέλυσε τα λάθη τους.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας ανέλυσε στην «Αθλητική Κυριακή» τις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης Άρης – ΠΑΟΚ και κυρίως τα πέναλτι...

Υποστήριξε ότι ο Νιχάους λανθασμένα έδωσε πέναλτι στον Άρη, σωστά πήρε πίσω την παράβαση που έδωσε για το μαρκάρισμα του Σούντγκρεν στον Τζόλη και πως δεν υπέδειξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο τέλος.

Τόνισε επίσης, ότι έπρεπε να δοθεί κόκκινη στον Ντούγκλας Αουγκούστο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βαρούχας

Για το πέναλτι του Άρη:

«Ο διαιτητής δίνει την παράβαση και δεν πάει στο VAR. O Πασχαλάκης βρίσκει μπάλα και δεν κάνει παράβαση στον Μπερτόγλιο. Τα χέρια πάνε στην μπάλα μολονότι βρίσκει μπάλα και ο παίκτης του Άρη. Δεν υπάρχει πέναλτι».

Για τον Ντούγκλας Αουγκούστο:

«Στο 55′ ο Αουγκούστο σκόπιμα χτυπάει τον παίκτη του Άρη και δεν πήρε ούτε κίτρινη κάρτα. Κανονικά είναι απευθείας κόκκινη».

Για το πέναλτι του Τζόλη:

«Ο διαιτητής δίνει πέναλτι, αλλά ο παίκτης του Άρη διώχνει κανονικά τη μπάλα. Δεν υπάρχει πέναλτι και σωστά το πήραν μέσω. Ούτε στο ξεκίνημα της φάσης υπάρχει κάτι. Σε αυτό όμως πήγε στο VAR, ενώ στου Άρη δεν πήγε».

Για το χέρι της τελευταίας φάσης:

«Στην τελευταία φάση ο ΠΑΟΚ ζητά παράβαση. Εδώ δεν πήγαν ούτε στο VAR. Θα δούμε καθαρά ότι ο παίκτης του Άρη απλώνει το αριστερό του χέρι και είναι πέναλτι. Δεν το είδε κανείς. Αν ήταν Έλληνας ο διαιτητής, θα τον είχαμε κρεμάσει στα μανταλάκια».