Πρωθυπουργός εκτός πραγματικότητας...

0

 
Ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χθες για τον νέο προϋπολογισμό, είχε όλες κι όλες τρεις ειδήσεις. Προανήγγειλε την υπογραφή συμφωνίας με τη Γαλλία για την παραλαβή 18 αεροσκαφών «Rafale» μέσα στο 2021 και τη μείωση, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, κατά 80% του ενοικίου για τις κλειστές επιχειρήσεις. Επίσης δεσμεύτηκε ότι ο... πέμπτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής δεν θα είναι κάτω από χίλια ευρώ. Για τον ίδιο και την κυβέρνησή του, όλα τα άλλα είναι... καλώς καμωμένα.

Ο πρωθυπουργός δεν βρήκε λέξη να πει χθες για τις ευθύνες της κυβέρνησής του αναφορικά με την πανδημία. Ευθύνες που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία και κατά συνέπεια στον προϋπολογισμό της χρονιάς που έρχεται.

Δεν βρήκε λέξη να πει για το ΕΣΥ, που αν φρόντιζαν να στηριχτεί στο διάστημα ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη καραντίνα, δεν θα μετρούσαμε σήμερα σχεδόν 4.000 νεκρούς. Ούτε αισθάνθηκε την ανάγκη να εξαγγείλει περισσότερα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, την ώρα που είναι πλέον ξεκάθαρο πως η κατάσταση του «κλεισίματος» της χώρας θα συνεχιστεί για όλο τον χειμώνα, ενώ περιοριστικά μέτρα διαφόρων ταχυτήτων θα υπάρχουν ώς το καλοκαίρι.

Ο πρωθυπουργός έδωσε χθες την εντύπωση πως βρισκόταν σε άλλη χώρα. Ως έναν βαθμό αυτό μπορεί να ερμηνευτεί. Η τακτική τού «βλέποντας και κάνοντας» τον οδήγησε να σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις.

Η πρακτική του επικοινωνιακού χειρισμού όλων των ζητημάτων τον απομάκρυνε από τη σοβαρή και υπεύθυνη διαχείριση των προβλημάτων. Τον έκανε να αδιαφορεί για το πώς έχουν τα πράγματα και να ενδιαφέρεται μόνο για το πώς φαίνονται. Η προκλητική στήριξη την οποία του παρέχουν ισχυρά συγκροτήματα των μέσων ενημέρωσης τον έκανε να αισθάνεται παντοδύναμος, ανίκητος, απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού.

Αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά όχι ολόκληρη. Υπάρχει και εκείνη που δεν έχει φανεί ακόμη, αλλά δημιουργείται μέρα με την ημέρα ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής.

Κάποια στιγμή η πανδημία θα τελειώσει. Τα σημερινά μέτρα για τη συγκάλυψη της κατάστασης θα εκλείψουν. Και τότε θα φανεί το μέγεθος της ζημιάς που προκαλείται σήμερα. Από αυτό δεν θα ξεφύγει ο Κυρ. Μητσοτάκης, αλλά, δυστυχώς, ούτε και η κοινωνία...

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)