Από λίστα σε λίστα χωριό δεν κάνουμε...

0


 Δεν ήταν και η καλύτερη ιδέα μιας ακόμα λίστας διαφημιστικής καμπάνιας προστασίας μας από τον κορονοϊό. Αυτή τη φορά, να πεισθούμε να... κάνουμε το εμβόλιο (ή τα εμβόλια, που θα μας έρχονται σιγά σιγά, γιατί δεν είναι ένα, έξι διαφορετικά, όπως άκουσα στις ειδήσεις αρμοδίως, θα παραλάβουμε μέχρι το καλοκαίρι). 

Και δεν ήταν καλή ιδέα, γιατί δεν νομίζω να υπάρχει ακόμα κάποιος -έστω ένας- στην κυβέρνηση που να θεωρεί ότι τα πήγε καλά η προηγούμενη λίστα, η διαβόητη του Πέτσα, με τα «Μένουμε σπίτι» και «Μένουμε ασφαλείς» και από ηθικής απόψεως (αν η ηθική δεν είναι σήμερα... παρωχημένη εικασία), αλλά και από απόψεως αποτελέσματος....

Τι απέδωσαν, εντέλει, τα 20 εκατ. ευρώ της «λίστας Πέτσα»; Πόσο συνέβαλαν, ως διαφημιστική καμπάνια, να «μείνουμε σπίτι» και να «μείνουμε ασφαλείς». 

Κάτι που το κάναμε και μόνοι μας -τότε, με το πρώτο κύμα, όπως το κάνουμε και τώρα, με το δεύτερο- χωρίς απειλές τιμωρίας και υποδείξεις προς νήπια. Αυτό όμως θα σήμαινε ότι μελετήθηκε και αποδείχτηκε πως είχε θετικά αποτελέσματα, πιστοποιημένα με αριθμούς, η «εμπλοκή» της «λίστας Πέτσα» στην υπόθεση προστασίας από την πανδημία. 

Οπότε, πολύ καλά και καμία αντίρρηση, αφού πήγε τότε καλά, να επαναληφθεί και τώρα με τη «λίστα Κικίλια» διαφημιστική καμπάνια (18,5 εκατ. ευρώ αυτή τη φορά) για τα εμβόλια πλέον, σ’ αυτήν την επίδοξη «Εθνική Εκστρατεία» εμβολιασμού στον δρόμο προς την «Ελευθερία». Αρα (απορία αφελούς), τι τα θέλει, στην ανακοίνωσή της, η νέα επιτροπή της «λίστας Κικίλια» τα περί «σχεδιασμού επικοινωνιακής στρατηγικής», μέσω μμε, «με ενδεδειγμένη παραμετροποίηση που αφορά όλες τις ομάδες αποδεκτών...»; Δεν υπήρχε «ενδεδειγμένη παραμετροποίηση» στη «λίστα Πέτσα»; Ούτε τώρα δεν έχουν καταλάβει ότι πρέπει να υποκλιθούν στο ΕΣΥ και ν’ αφήσουν τα... εμείς;... 

 Πέτρος Μανταίος 

 Πηγή:efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)