Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Αυξάνεται η κρατική διαφήμιση, ερχονται εκλογές...

 
Η απόφαση της κυβέρνησης για την αγορά διαφημιστικού χρόνου από τα ΜΜΕ προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για τα εμβόλια, επηρεάζει εξ αρχής αυτή την προσπάθεια, αρνητικά. Ένα μέρος του πληθυσμού ταυτίζει τα media με το... σύστημα και ερμηνεύει την κίνηση αυτή ως προσπάθεια και πάλι ενισχύσης των ΜΜΕ με νομότυπο τρόπο.

Η απόφαση της κυβέρνησης για την αγορά διαφημιστικού χρόνου από τα ΜΜΕ προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για τα εμβόλια, επηρεάζει εξ αρχής αυτή την προσπάθεια, αρνητικά. Ένα μέρος του πληθυσμού....

ταυτίζει τα media με το σύστημα και ερμηνεύει την κίνηση αυτή ως προσπάθεια και πάλι ενισχύσης των ΜΜΕ με νομότυπο τρόπο.

Η κριτική που ήδη ασκείται είναι πως η καμπάνια αυτή ειδικά στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ θα μπορούσε να είναι δωρεάν, καθώς αφορά τη δημόσια υγεία. Παράλληλα όμως θα μπορούσε να θεωρηθεί πως τα ΜΜΕ, ειδικά στο πεδίο της ενημέρωσης για τα εμβόλια, τελούν υπό δημόσια λειτουργία και να υπάρξει μια ειδική αμοιβή για αυτή την υπηρεσία και όχι για τη μετάδοση των διαφημίσεων. Το ΕΣΡ, αν λειτουργούσε, με βάση τα όσα ορίζει η νομοθεσία, θα έπρεπε να είχε ήδη γνωμοδοτήσει.

Στο μυαλό των περισσότερων η απόφαση για νέα διάθεση ενός ποσού της τάξης των 18,5 εκατ. ευρώ για την καμπάνια των εμβολίων, φέρνει τις εκλογές πιο κοντά, τον Σεπτέμβριο του 2021. Πάντα, πριν τις εκλογές η εκάστοτε κυβέρνηση ανεβάζει τον προυπολογισμό της κρατικής διαφήμισης.

 mediagr.org 

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.