Οι Ρομά σώζουν την τιμή της ελληνικής κοινωνίας...

0


 Το τελευταίο διάστημα, βρέθηκε ένας νέος ένοχος για την διασπορά του κορωνοϊού και τους θανάτους στη χώρα μας: οι Ρομά.

Στην αρχή έφταιγαν οι ηλικιωμένοι που δεν κάθονταν μέσα, μετά οι νέοι με τον ερωτισμό τους, οι Θεσσαλονικείς με τον... ιδιόρρυθμο τρόπο ζωής τους και άλλοι, αλλά τώρα φταίνε οι Ρομά.

Οι Ρομά φταίνε που το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι διαλυμένο, οι Ρομά φταίνε που άνοιξε ο τουρισμός το περασμένο καλοκαίρι με το εκπληκτικό σχέδιο “μπάτε σκύλοι αλέστε”...

, οι Ρομά φταίνε που δεν γίνονται τεστ και ιχνηλάτηση επαφών, οι Ρομά φταίνε που έχει διαλυθεί η οικονομία της χώρας, οι Ρομά φταίνε για την φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού της χώρας, για όλα φταίνε οι Ρομά.

Πώς δεν το είχαν σκεφτεί νωρίτερα αυτό; Θα μπορούσαν να είχαν αποδώσει και την χρεοκοπία της χώρας το 2010 στους Ρομά.

Οι Ρομά ενοχλούν πολλούς Έλληνες γιατί ο τρόπος ζωής τους είναι ελεύθερος.

Οι Ρομά είναι ελεύθεροι άνθρωποι, δεν είναι εθελόδουλοι και προσκυνημένοι.

Όταν ακόμα και οι τάχα μου προοδευτικοί και αριστεροί Έλληνες μαζεύουν σπιτάκια για μια “δύσκολη ώρα” και αποδεικνύονται θλιβεροί μικροαστοί, οι Ρομά παίρνουν το τσαντίρι τους και πάνε όπου θέλουν.

Μα πώς τολμούν οι Ρομά να κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ υπάρχουν τόσα περιοριστικά μέτρα;

Το τολμούν με τον ίδιο τρόπο που το κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που αδιαφορεί για τα περιοριστικά μέτρα και κυκλοφορεί σε βουνά και παραλίες άνετος και χαλαρός.

Οι Ρομά κάνουν ό,τι ακριβώς κάνει και ο πρωθυπουργός της χώρας. Δημοκρατικότατο. Ισονομία.

Ναι, αλλά κάποιοι Ρομά κλέβουν.

Ναι, ενώ τα πολιτικά τζάκια δεν κλέβουν. Με την δουλειά τους έχουν χρήματα για να ζήσουν για δυο χιλιετίες χωρίς να δουλεύουν.

Άσε που όταν οι Ρομά έκαναν ανακύκλωση -πολύ πριν γίνει της μόδας και χωρίς να το κάνουν θέμα- οι περισσότεροι Έλληνες έκαναν ακόμα την ανάγκη τους πίσω από τα κυπαρίσσια και σκουπίζονταν με χόρτα.

Οι Ρομά σώζουν σήμερα την τιμή της ελληνικής κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που τους θέλει στο περιθώριο αλλά τους θέλει και υπεύθυνους. Τι υποκρισία.

Δεν έχει σημασία αν οι Ρομά σώζουν συνειδητά την τιμή της ελληνικής κοινωνίας ή αν το κάνουν επειδή, απλά, είναι στη φύση τους να είναι ελεύθεροι.

Σημασία έχει ότι το κάνουν.

Μια και οι Έλληνες ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα 200 χρόνια από την επέτειο της Επανάστασης του 1821 κλεισμένοι στα σπίτια τους και με απαγόρευση κυκλοφορίας, ας αναγνωρίσουμε τουλάχιστον στους Ρομά πως είναι πολύ πιο κοντά από τους υπόλοιπους Έλληνες στο πνεύμα των αγωνιστών του ’21.

Ναι, οι Ρομά μοιάζουν σε πολλά με τους κλέφτες και τους αρματολούς του 1821 που ετοιμάζονται να τιμήσουν οι Έλληνες.

Εκτός αν φαντάζεστε τον Κολοκοτρώνη ή τον Καραϊσκάκη να ζητούν άδεια για να βγουν από το σπίτι τους.

Ελευθερία ή θάνατος! 

pitsirikos

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)