Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Πόσοι παίκτες θα χωρέσουν...;


 Νέα δεδομένα στη διαχείριση του φάσματος των συχνοτήτων δημιουργεί η προωθούμενη διάταξη (στο νομοσχέδιο Πέτσα) για την ανάπτυξη επίγειας συνδρομητικής τηλεόρασης, κατά προτεραιότητα, από... τους αδειοδοτημένους σταθμούς εθνικής εμβέλειας, άνευ διαγωνισμού. 

Εκτός από τα ζητήματα νόθευσης του ανταγωνισμού και αντισυνταγματικότητας προκύπτει και θέμα φάσματος συχνοτήτων....

Αν υπάρξει ένας ενδιαφερόμενος, τότε η συνδρομητική τηλεοπτική υπηρεσία στις επίγειες συχνότητες θα χωρέσει με τη μετάδοση σήματος σε Υψηλή Ευκρίνεια.

Αν όμως ενδιαφερθούν και οι ειδικοί της αγοράς, η Cosmote TV και η υπό τον έλεγχο του United Group, Forthnet, τι θα συμβεί; Πώς θα χωρέσουν και οι τρεις ανταγωνιστές. Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι το ζήτημα για τους υπουργούς που θα εκχωρήσουν το δικαίωμα στην Digea να αποδώσει τις συχνότητες. 

Η σύμβαση του 2014 ανάμεσα σε ΕΕΤΤ και Digea διέθεσε τις συχνότητες για ελεύθερη τηλεόραση. Για την ανάπτυξη συνδρομητικών υπηρεσιών χρειάζεται να αναθεωρηθεί η σύμβαση και προφανώς το τίμημα, αφού θα υπάρχει άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα...

typologies.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.