Σύμβουλος του Ερντογάν πλαστογράφησε το απολυτήριο λυκείου...


 Σε κατάσταση...άμυνας βρίσκεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την αποκάλυψη τουρκικής εφημερίδας σύμφωνα με την οποία σύμβουλός του έχει παρουσιάσει πλαστό απολυτήριο λυκείου!

Η εφημερίδα Cumhuriyet, που έκανε... την αποκάλυψη, υποστηρίζει μάλιστα ότι για την απάτη υπάρχει απόφαση δικαστηρίου ήδη από το 2001 η οποία πάντως δεν εμπόδισε τον εκλεκτό...

του Ερντογάν να φτάσει ψηλά στην κρατική ιεραρχία.

Ο λόγος γίνεται για τον Χαμζά Γερλικάγια, πρώην πρωταθλητή στην ελληνορωμαϊκή πάλη. Ο 44χρονος σήμερα αθλητής διορίστηκε σε αρκετές κρατικές θέσεις και ακολούθως, το 2005, εκλέχθηκε βουλευτής με το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου απασχολεί τον Τύπο. Μόλις τον περασμένο Ιούνιο έγινε γνωστό ότι ο εν λόγω διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της κρατικής τράπεζας Vakibank αν και δεν έχει σπουδάσει οικονομικά ούτε έχει σχετική εργασιακή εμπειρία.

Αντιθέτως, ο Γερλικάγια έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ στο οποίο εισήλθε με πλαστό, όπως είδαμε, απολυτήριο λυκείου. Από την τσιμπίδα του νόμου πάντως ξέφυγε αφού το δικαστήριο συμπέρανε ότι ο σύμβουλος-παλαιστής δεν είχε συμμετοχή στην πλαστογραφία του σχετικού κρατικού εγγράφου.