Παραιτήθηκε η Δήμητρα Κρουστάλλη, καταγγέλλει ασφυκτικές πιέσεις από το Μαξίμου


 Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η διευθύντρια σύνταξης της εφημερίδας, οι ασφυκτικές πιέσεις άρχισαν μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για τα διπλά αρχεία του ΕΟΔΥ

ΗΔήμητρα Κρουστάλλη, στην ανάρτησή της αποκαλύπτει ότι αποχώρησε από ΤΟ ΒΗΜΑ την Δευτέρα, «έπειτα από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοιού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ...

 ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή μετατράπηκε σε εσωτερική ένταση και με έφερε ενώπιον του διλήμματος: προσωπικός και επαγγελματικός ευτελισμός ή παραίτηση».

Η ηχηρή παραίτηση της Δήμητρας Κρουστάλλη, διευθύντριας σύνταξης της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, με καταγγελίες περί ασφυκτικής πίεσης από το Μέγαρο Μαξίμου, προκαλεί νέους τριγμούς και αποκαλύπτει τον ισχυρό έλεγχο που ασκεί το σύστημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ελληνικά ΜΜΕ, με «θυσία» εργαζομένων.

Δεν έχουν περάσει, άλλωστε, παρά λίγες ημέρες από τη λογοκρισία της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, επίσης του Βαγγέλη Μαρινάκη, στην Έλενα Ακρίτα, με αποτέλεσμα η επί 30 χρόνια αρθρογράφος της εφημερίδας να παραιτηθεί.