Οι πρόωρες εκλογές και το σενάριο… «2+4»...

 
Όσο περνούν οι μέρες και οι εβδομάδες, τόσο αυξάνονται στο πολιτικό σκηνικό εκείνοι που εκτιμούν ότι το 2021 θα είναι εκλογική χρονιά. Παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει δείξει να τού αρέσουν τα ρίσκα και οι πολιτικές κυβιστήσεις, ακόμη και στο εσωτερικό της... κυβέρνησης πολλαπλασιάζονται εκείνοι που θεωρούν πως αν ο πρωθυπουργός θέλει να επιμηκύνει τον χρόνο παραμονής του στην εξουσία, θα πρέπει να προλάβει τις εξελίξεις πριν τον προλάβει ο… ανίκητος νόμος της φθοράς: 

Κάπως έτσι, βάσει αυτού του σκεπτικού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να επιδιώξει τώρα -το προσεχές φθινόπωρο με τον κορωνοϊό να αποτελεί παρελθόν, για την ακρίβεια…- να μηδενίσει το κοντέρ της κυβέρνησης και να μπει με αξιώσεις σε μία δεύτερη τετραετία. 

Πρόκειται για το περίφημο σενάριο «2 συν 4», που αρχίζει να επικρατεί σε ολοένα και περισσότερες σεναριακές συζητήσεις μεταξύ των «γαλάζιων» στελεχών. Κοινή συνισταμένη όλων των υποστηρικτών αυτού του σεναρίου είναι αφενός η διαπίστωση ότι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει «καθαρά» δεύτερος, δεν μπορεί να απειληθεί το πολιτικό imperium Μητσοτάκη, αφετέρου η πρόβλεψη πως η πανδημία θα αφήσει πίσω της συντρίμμια, που καλά θα κάνει να… προλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Λέτε;...

matrix24.gr