«Αναμένουμε να εμβολιασθούν περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι τον Δεκέμβριο»...

 
Τον εμβολιασμό περίπου 2 εκατομμύρια πολιτών της χώρας μέσα στον Δεκέμβριο σχεδιάζει η Ρωσία. Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής του Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF), Κιρίλ Ντμίριεφ, μέσω... συνέντευξής του στο βρετανικό δίκτυο BBC.

«Αναμένουμε να εμβολιασθούν περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο Ντμίτριεφ...

Όλες οι περιφέρειες της Ρωσίας θα ενταχθούν στον μαζικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Τατιάνα Γκόλικοβα.

«Θέλω να πω ότι ο εμβολιασμός ήδη έχει ξεκινήσει στον Ρωσικό Στρατό, στην πόλη της Μόσχας. Και στα τέλη της εβδομάδας θα ενταχθούν στον εμβολιασμό αυτό όλες οι περιφέρειες της Ρωσίας», τόνισε η Γκόλικοβα.

Σχεδόν 170.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V έχουν σταλεί προς χρήση στη Ρωσία έως την 1η Δεκεμβρίου, επεσήμανε εκείνη, για να προσθέσει ότι έως τις 24 Νοεμβρίου είχαν διατεθεί 117.000 δόσεις εμβολίων.

Παρατηρείται επιβράδυνση του ρυθμού εξάπλωσης του κορονοϊού

Παράλληλα, η κατάσταση με τον κορονοϊό στη Ρωσία «μας επιτρέπει να πούμε με επιφύλαξη ότι επιβραδύνθηκε ο ρυθμός εξάπλωσής του», δήλωσε επίσης η Γκόλικοβα. Διευκρίνισε ότι η επιβράδυνση παρατηρείται σε 61 περιφέρειες της χώρας εν σχέσει με τις 50 μέχρι πρότινος, ενώ μειώθηκαν οι περιφέρειες στις οποίες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων από 33 σε 22.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης ανέφερε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγραφήκαν 18,66 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Ο μέσος ημερήσιος δείκτης νοσηρότητας σε διάφορες περιφέρειες της Ρωσίας την τελευταία εβδομάδα κυμαινόταν από τα 2,1 έως τα 69,4 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Στη Δημοκρατία του Ταταρστάν ο δείκτης ήταν 2,1 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, στην Δημοκρατία της Καρελίας 63 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και στην Αγία Πετρούπολη 69,4 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα η επικεφαλής της Ρωσικής Ρυθμιστικής Αρχής Προστασίας της Υγείας του Καταναλωτή (Rospotrebnadzor), Άννα Ποπόβα, στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη αναλογούν το 40% των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται ανά 24ωρο.