UEFA: Σκέψεις για μεγάλη αλλαγή στο Euro 2021 – Ο κορονοϊός το στέλνει στη Ρωσία;

 
Η UEFA ανέβαλε το περασμένο καλοκαίρι –κατά ένα χρόνο– το Euro 2020 λόγω του κορονοϊού, κάνοντάς το πλέον… Euro 2021. Η διοργάνωση έχει προγραμματιστεί να “μοιραστεί” σε 12 ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά το δεύτερο πανδημικό κύμα του COVID-19 που “χτυπά” την Ευρώπη φαίνεται πως βάζει… άλλες ιδέες στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Προωθείται η λύση της Ρωσίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας “Le Parisien”, η UEFA σκέφτεται πολύ σοβαρά να αναθέσει το Euro 2021 στην Ρωσία, λόγω…

κορονοϊού.

Όπως αναφέρεται, η συγκεκριμένη σκέψη εμφανίζεται να έχει πέσει στο.. τραπέζι, επειδή η Ρωσία -αναλογικά με τον πληθυσμό της- εμφανίζει πολύ χαμηλή αναλογία κρουσμάτων / θυμάτων, ενώ έχει την εμπειρία και τις εγκαταστάσεις από την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Η UEFA φέρεται να εξέτασε και την λύση του Αζερμπαϊτζάν για το Euro 2021, όμως η πρόταση αυτή “πάγωσε”, μετά την ένοπλη διαμάχη της με την Αρμενία, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Θυμίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αναβλήθηκε για τις 11 Ιουνίου- 11 Ιουλίου 2021. Οι πόλεις που έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσουν αγώνες του Euro το ερχόμενο καλοκαίρι είναι η Ρώμη, το Λονδίνο, το Μπακού, η Αγία Πετρούπολη, η Κοπεγχάγη, το Άμστερνταμ, το Βουκουρέστι, η Γλασκόβη, το Μόναχο, το Δουβλίνο, το Μπιλμπάο και η Βουδαπέστη.