Χιπστεροχωροφύλακες...

0


 Γράφτηκε ότι ο Κρανιδιώτης και ο Τζήμερος θα συμπήξουν νέο κόμμα. Αν ισχύει, μπορεί είτε να θέλουν απλά να κάνουν... λίγο θόρυβο γύρω από το όνομά τους, καθόσον αρέσκονται και οι δύο, είτε να διαπίστωσαν ή να προέβλεψαν κενό στα δεξιά της Ν.Δ. που δεν μπορεί να καλύψει ο Βελόπουλος. Υπάρχουν και αυτοί που ψήφισαν Χρυσή Αυγή, ένα 3%. Μπορεί να το κάνουν μόνοι τους, μπορεί να συμμετέχουν σε κάποιον πολιτικό σχεδιασμό ή να ενθαρρύνονται από κάποιους σπόνσορες. 

Οι επόμενες εκλογές άλλωστε είναι με απλή αναλογική. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει κάτι το καινοφανές. Για πρώτη φορά, από τη Μεταπολίτευση τουλάχιστον, συζητείται η ίδρυση κόμματος αμιγώς αντικομμουνιστικού, χιπστεροχωροφυλακίστικου. Μιας βαλκανικής Alt Right. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτό το πρότζεκτ, αν όντως είναι στα σκαριά, θα αποτελέσει ένα πείραμα υπό κλίμακα για το πώς μπορούν να παντρευτούν πολιτικά ο αγοραίος εθνικισμός και ο πιο ακραίος κανιβαλικός θατσερισμός για να σώσουν τη χώρα από τον κομμουνισμό. Πώς μπορούν να ενοποιηθούν ο μετεμφυλιακός χωροφύλακας με τον λάιφ στάιλ γιάπη. 

 Ο Μητσοτάκης προωθεί μια κοινωνική και οικονομική ατζέντα που λογικά θα έπρεπε να κάνει την καρδιά του Τζήμερου να χτυπάει με λαχτάρα. Δύσκολα η Ν.Δ. θα έχει απώλειες ως μη επαρκώς νεοφιλελεύθερη στην οικονομία. Από την άλλη η υπερβολικά υποχωρητική στάση του Μητσοτάκη απέναντι στον Ερντογάν ανοίγει χώρο στον επαγγελματία τουρκοφάγο Κρανιδιώτη. Στην πολύ πιθανή περίπτωση που ο Μητσοτάκης θα προχωρήσει πέρα από τα εσκαμμένα στα ελληνοτουρκικά, θα υπάρχει δεξιός υποδοχέας, ιδίως αν ο Βελόπουλος δεν τραβάει.

 Η σύλληψη είναι απλή: Αν σας έχει απογοητεύσει ο Μητσοτάκης, ελάτε σε μας για να πολεμήσουμε τον πραγματικό εχθρό, τους κομμουνιστές, τους προδότες, τους εχθρούς της πατρίδας. Το ίδιο πείραμα σε ακόμα μικρότερη κλίμακα το κάνει ο Μπογδάνος στο εσωτερικό της Ν.Δ. Λέει τα ίδια πράγματα επί της ουσίας, πατρίδα, θρησκεία, αντικομμουνισμός, αλλά στο πιο θεατράλε, και φαίνεται πως έχει κοινό που τον ακούει. Είναι ένα κοινό εκπαιδευμένο από τον Γεωργιάδη, τον Πλεύρη, αλλά και από νεόκοπους εθνικόφρονες, όπως ο Πρετεντέρης, που συχνά πυκνά μας υπενθυμίζει ότι χάσαμε στον εμφύλιο.

 Η Ν.Δ. είναι για την ακρίβεια ιδεολογικά όμηρος όλων αυτών που έδωσαν τη μάχη κατά των κομμουνιστών του Τσίπρα. Όσο τραμπούκικη και να είναι η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη, πάντα υπάρχει κάποιος που ζητάει κι άλλο. Η μετατόπιση της ιδεολογικής συζήτησης της Δεξιάς ακόμα πιο δεξιά λογικά θα έπρεπε να είναι πρόβλημα για ένα κόμμα που θέλει να πατάει και στο Κέντρο για να κυβερνάει. 

Εκτός βέβαια αν ενδιαφέρεται να παίξει η ίδια η Ν.Δ. το χαρτί του αντικομμουνισμού, σε μια πιο ιδεολογικοποιημένη εκδοχή του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, που να μπορεί να απορροφήσει κραδασμούς και από την οικονομική κρίση με ένταση της καταστολής και από τα ελληνοτουρκικά δείχνοντας τον εσωτερικό εχθρό. Έχουν ξαναγίνει αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα άλλωστε... 

Γιώργος Κυρίτσης 

 Πηγή:avgi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)