Υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής ζήτησε ο Τσίπρας..


ΒΙΝΤΕΟ

Να επιστρατευθεί από την κυβέρνηση υπουργός Υγείας που θα τυγχάνει κοινής αποδοχής, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. 

Η αντίδραση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή της κυβέρνησης να ματαιώσει τη συζήτηση στη Βουλή, που αφορούσε επίκαιρη ερώτηση του Τσίπρα για τη διαχείριση της... πανδημίας ήταν εντονότατη και εκφράστηκε μέσω του ίδιο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Μητσοτάκης προτιμά το μονόλογο και τη μονοφωνία των επιχορηγούμενων από τη λίστα Πέτσα ΜΜΕ και δεν θέλει να βρεθεί στη δύσκολη θέση να υπάρχει αντίλογος και επιχειρήματα για τις παλινωδίες που οδήγησαν στο νέο lockdown»..

Η επίθεση στον πρωθυπουργό για την υγειονομική κρίση ήταν σκληρή και η συζήτηση για την πανδημία στη Βουλή, θα γίνει τελικά την Πέμπτη, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση, μετά τη γενική κατακραυγή από σύσσωμη την αντιπολίτευση. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε σήμερα πως «το δεύτερο lockdown φέρει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη» καταλογίζοντας εγκληματική αδράνεια κι εγκληματικό εφησυχασμός στην κυβέρνηση, που κατηγόρησε μεταξύ άλλων γιατί:

«Δεν προσέλαβε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία

δεν προχώρησε στη μαζική συνταγογράφηση δωρεάν τεστ

δεν μερίμνησε για την ενίσχυση των ΜΜΜ

δεν άνοιξε τον τουρισμό με ασφαλές σχέδιο

δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων»

Όπως επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε αυτάρεσκα ότι νίκησε τον νέο κορονοϊό, στέλνοντας το απατηλό μήνυμα του εφησυχασμού, κι επέλεξε το αφήγημα της ατομικής ευθύνης και ειδικά στους νέους αφήνοντας τον κόσμο να πληρώνει από τον τσέπη του τα τεστ
χωρίς ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της αγοράς.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «βάζει λουκέτο στη χώρα γιατί άφησε το ΕΣΥ να είναι στα όριά του. Βάζει λουκέτο δια δεύτερη φορά επειδή αδράνησε», παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία ήταν εξόχως ανησυχητικά εδώ και καιρό.

«Η Ελλάδα δεν είναι πρωταθλήτρια στην αντιμετώπιση της πανδημίας όπως ο πρωθυπουργός καυχιέται. Η αλήθεια είναι σκληρή και έχουμε χρέος να τη πούμε κατάματα» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ακόμη, κατήγγειλε τη νομιμοποίηση απλήρωτης υπερωριακής εργασίας προσθέτοντας ότι έφερε στο απόγειο έναν πτωχευτικό νόμο που υφαρπάζει τα σπίτια για τις τράπεζες...