«Αποφασίζομεν» και για την πορεία του Πολυτεχνείου...

0


«Δεν νοείται» για την κυβέρνηση να γίνει η πορεία για την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπως δήλωσε το πρωί ο Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Ενώ σε προηγούμενες δηλώσεις του ο... κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε μιλήσει για «λεπτή ισορροπία σε ό,τι αφορά στα συνταγματικά δικαιώματα», υποστηρίζοντας πως θα υπάρξουν συνομιλίες με τα κόμματα, τώρα θέτει ουσιαστικά de facto τη ματαίωση της πορείας χωρίς να υπάρξει διαβούλευση.

«Είναι ζήτημα κατανόησης από τα κόμματα επειδή υπάρχει απαγόρευση»...

, ισχυρίστηκε σήμερα ο κ. Πέτσας, αναφερόμενος στην  εφαρμογή καθολικού αποκλεισμού από αύριο.

Στο ίδιο ύφος και οι δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος ισχυρίστηκε πως πρέπει να ανοίξει ένας ευρύς δημόσιος διάλογος, αλλά απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εορτασμού του Πολυτεχνείου.

«Το 2020, δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσαμε μαζί το Πάσχα, δεν γιορτάσαμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν. Άρα λοιπόν, το ίδιο θα συμβεί και με το Πολυτεχνείο» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των Γεραπετρίτη, Χαρδαλιά, Λιβάνιου, Σκέρτσου, ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ΓΓ Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου Θανάση Κοντογεώργη, Αρχηγού ΕΛΑΣ Μιχ. Καραμαλάκη και του Διοικητή Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελου Μπίνη.

«Νομίζω είναι μία ευκαιρία να γίνει μία πλατιά συζήτηση, με σεβασμό και κατάνυξη στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου, να του αποδώσουμε το νόημα που πρέπει και όταν πια θα ανοίξει η χώρα, όταν θα κλείσει αυτή η περιπέτεια, είμαστε εδώ και πάλι, όλοι μαζί, να γιορτάσουμε όλες αυτές τις μεγάλες γιορτές που μας ενώνουν» είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Όμως, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων 1967-74 (Σ.Φ.Ε.Α.) αποφάσισε ομόφωνα να γίνουν κανονικά οι εκδηλώσεις και η πορεία μνήμης προς την αμερικάνικη πρεσβεία, παρά το lockdown. «47 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 ο αγώνας για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία συνεχίζεται» τόνισε ο ΣΦΕΑ μετά από συνεδρίαση. 

Θυμίζουμε ότι αποτροπιασμό είχε προκαλέσει το ξεγύμνωμα διαδηλωτών πέρσι στις 17 Νοεμβρίου. Διαδηλωτές είχαν καταγγείλει ότι δέχτηκαν αναίτια και υπέρμετρη αστυνομική βία στα Εξάρχεια μετά τη μεγάλη πορεία. Χτυπήματα είχε δεχτεί και ο δημοσιογράφος Μάριος Αραβαντινός που κάλυπτε τις κινητοποιήσεις...


efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)