Μητσοτάκης: Για... του χρόνου -και βλέπουμε- οι νέες ΜΕΘ στο «Ιπποκράτειο»...


 "Χριστούγεννα με μια οικογένεια ακόμα"...

Την ώρα που η πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι ασφυκτική σε όλη την Ελλάδα και ακόμα περισσότερο στη Βόρεια Ελλάδα, ο πρωθυπουργός δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη πως στο «Ιπποκράτειο» θα προστεθούν 30 κλίνες ΜΕΘ και 8 ΜΑΦ, με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος, και χρονοδιάγραμμα παράδοσης τις 26 Φεβρουαρίου.

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ο... Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο ότι «γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή ότι είχαμε λίγες κλίνες ΜΕΘ στην πατρίδα μας. Ξέρετε πολύ καλά τι τεράστια προσπάθεια έγινε ώστε να αναπτυχθούν περισσότερα κρεβάτια ΜΕΘ αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Οι γιατροί, στη διάρκεια της συζήτησης με τον πρωθυπουργό είπαν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν και τα υπόλοιπα περιστατικά, εκτός της πανδημίας, και ο κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε απλά στην εξής παρατήρηση:


«Έτσι είναι. Κάνετε μια σπουδαία δουλειά. Και θέλω να τονίσω ότι δεν σταμάτησαν -το έχω πει πολλές φορές- οι Έλληνες να αρρωσταίνουν από άλλες ασθένειες λόγω COVID. Και είναι πολύ σημαντικό το Σύστημα Υγείας να ανταποκρίνεται από τη μια στην πανδημία και από την άλλη στις ανάγκες των συμπολιτών μας, πόσω μάλλον συμπολίτες μας οι οποίοι είναι από τη φύση τους ευάλωτοι, έχουν ανάγκη από τακτική, εβδομαδιαία υποστήριξη από το Εθνικό Σύστημα Υγείας και γι' αυτό πρέπει να κάνουμε και τα δύο, οπότε δεν θέλω να ξεχνάμε ότι πίσω από τον COVID υπάρχει και ένα ΕΣΥ το οποίο ασχολείται με όλες τις υπόλοιπες ασθένειες».

Υποσχέθηκε «αμέριστη στήριξη στο ΕΣΥ» 

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας στην πρώτη γραμμή εκφράζοντας την... βαθιά του υποχρέωση συμπληρώνοντας πως «η ελληνική κοινωνία στέκεται με σεβασμό απέναντι στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Σε αυτό το σημείο ανέφερε πως «το ΕΣΥ πιέστηκε και πιέζεται» αλλά εκτίμησε πως «αντέχει και θα αντέξει». «Δεν είμαστε εδώ πέρα για να ωραιοποιήσουμε καμία απολύτως κατάσταση. Είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε -όπως σας είπα- τη στήριξη σε όλο το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ειδικά εδώ στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα η οποία δοκιμάζεται, να έχω μία προσωπική εικόνα της κατάστασης αλλά και να μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας και της αισιοδοξίας» είπε.

πηγη efsyn.gr

Για τα Χριστούγεννα 

 Ο πρωθυπουργός είπε, πως, "θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος. Πολύ - πολύ πιο περιορισμένα, με τις οικογένειες μας, με τους ανθρώπους που αγαπάμε, άντε ενδεχομένως μία οικογένεια ακόμα. Και έτσι πρέπει να γίνει σε αυτό το ιδιαίτερο 2020, το οποίο μας επιφύλαξε πάρα πολλές εκπλήξεις. Μας έκανε όμως ταυτόχρονα πιο δυνατούς και θέλω να πιστεύω ότι θα μας κάνει και πιο ενωμένους, ως κοινωνία. Διότι ο εχθρός είναι ένας, είναι ο ιός και μακάρι όλοι να έβλεπαν την πρόκληση μέσα από αυτή τη διάσταση της"...