Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

«Υπουργός… καναλάρχης» για τις θεματικές άδειες...

 
Το ΕΣΡ επιστρέφει στον υπουργό την αρμοδιότητα για το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών! Παρά την απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία η ανεξάρτητη αρχή είναι υπεύθυνη για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, αναλαμβάνοντας την... υλοποίηση του διαγωνισμού με τον καθορισμό των αδειών και του τιμήματος, το νομοσχέδιο Πέτσα, όσον αφορά την περίπτωση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, προβλέπει πως και τα δύο επιστρέφουν στον αρμόδιο υπουργό. 

Θυμίζουμε πως όταν ο Νίκος Παππάς αποφάσισε να προχωρήσει στην αντίστοιχη πρόβλεψη των «νόμων Βενιζέλου και Ρουσόπουλου» προσδιορίζοντας τον αριθμό των αδειών και το τίμημα, η ΝΔ μιλούσε για «υπουργό καναλάρχη».

Η διάταξη αυτή περιλαμβάνεται στην ίδια προβληματική παράγραφο που προβλέπει τη λειτουργία θεματικού σταθμού εθνικής εμβέλειας με όρους σταθμού γενικής στόχευσης! Με αυτό το νομικό άλμα, η κυβέρνηση θα επιτρέψει ένας επιχειρηματίας να πληρώνει λιγότερα από τους ανταγωνιστές του, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού...


typologies.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.