Σε διαφορετικές φάσεις θα ανοίξουν τα σχολεία...

0

 
«Οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων. Στόχος μας και προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα... δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια», δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο χρόνος στον οποίο θα υλοποιηθεί η επαναλειτουργία των σχολείων εξαρτάται από τους λοιμωξιολόγους.

Αναφερόμενη στην τηλεκπαίδευση είπε: «Αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες είναι πρωτόγνωρο για την χώρα και ουδείς θα πίστευε πριν από μερικούς μήνες ότι λόγω της πανδημίας θα γινόταν η ψηφιακή μετάβαση όλων των σχολείων της χώρας....

Την πρώτη ημέρα σύνδεσης των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας, υπήρξαν αρρυθμίες, έπρεπε να συντονιστεί το σύστημα, υπήρχε πανευρωπαϊκό πρόβλημα, όμως δύο εβδομάδες τώρα γίνονται κανονικά τα μαθήματα σε δεκάδες χιλιάδες εικονικές τάξεις καθημερινά. Το ίδιο έγινε και την πρώτη ημέρα σύνδεσης των δημοτικών, υπήρξαν προβλήματα και θα συνεχίσουν να υπάρχουν κάποια προβλήματα, όμως πλέον τα μαθήματα γίνονται», είπε η Ν. Κεραμέως.

Σε σχέση με τις απουσίες των μαθητών, είπε ότι αυτές δεν υπολογίζονται όταν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα, ωστόσο κατά τις άλλες ημέρες τα μαθήματα είναι υποχρεωτικά για όλους και πρέπει να παρακολουθούνται από τα παιδιά.

Για το περιστατικό στην Ηλεία

Η υπουργός υποστήριξε ότι έγγραφο διευθυντή εκπαίδευσης αποδεικνύει ότι τα παιδιά δεν ήταν συνδεδεμένα καν στην πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης. Μάλιστα, επισήμανε ότι δεν έκαναν χρήση της συσκευής που υπήρχε στο σχολείο και ήταν στην διάθεση τους, επαναλαμβάνοντας ότι το υπουργείο είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να παρέμβει για να δοθούν λύσεις σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Πρόσθεσε δε ότι η τηλεκπαίδευση είναι ένα μεγάλο εγχείρημα: «Πιστώνεται στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές και στις οικογένειές τους. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία» είπε.

Αναφερόμενη στις ηλεκτρονικές συσκευές, λάπτοπ και τάμπλετ, που αναμένεται να δοθούν στους μαθητές, τόνισε ότι «δρομολογήσαμε τις 90.000 συσκευές. Δώσαμε πλατφόρμα για δωρεάν εκπαίδευσης σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Τρίτον, καταφέραμε να δώσουμε δωρεάν δεδομένα». Αν κάποιος δεν έχει τίποτα, ούτε ίντερνετ, κανένα ηλεκτρονικό μέσο , μπορεί να συνδεθεί μέσω σταθερού τηλεφώνου, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για καταγγελίες ότι τα λαπτοπ τα παίρνουν οι εκπαιδευτικοί και όχι οι μαθητές, απάντησε ότι έχει εκδοθεί εγκύκλιος και τα λαπτοπ δίνονται στους μαθητές με οικονομικούς όρους.

«Όλα αυτά δρομολογήθηκαν από την άνοιξη. Όπως σας είπα, έχει πρόσβαση ο καθένας μέχρι και μέσω σταθερού τηλεφώνου».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)