Τι πραγματικά άφησε ο Τσίπρας και τι βρήκε ο Μητσοτάκης

 
Με μία άστοχη ατάκα επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη δευτερολογία του αναφέρθηκε στο γνωστό, όπως είπε, ανέκδοτο. «Όταν φεύγει ένας πρωθυπουργός και αναλαμβάνει ένας άλλος του αφήνει τρεις επιστολές. Στην πρώτη δύσκολη στιγμή ανοίγει την πρώτη, “ριξ τα στο προηγούμενο”. Στη δεύτερη “ριξ τα στον υπουργό” και στην τρίτη “ετοίμασε τις δικές σου”. Εσείς είσαστε ακόμα στο πρώτο στάδιο, πολύ σύντομα θα φτάσετε στο δεύτερο. Δε θα φανταστείτε πόσο γρήγορα θα φτάσετε στο τρίτο»...

Ο πρωθυπουργός βγαίνοντας από την αίθουσα είπε «εγώ δεν βρήκα τρεις επιστολές κ. Τσίπρα, ούτε ρούτερ δεν βρήκα στο Μαξίμου».

Ο Κ. Μητσοτάκης μπορεί λοιπόν να μη βρήκε «ρούτερ στο Μαξίμου», όπως ισχυρίζεται, αλλά βρήκε μία χώρα με γεμάτα ταμεία και συγκεκριμένα 37 δισ. ευρώ. Βρήκε επίσης ένα ρυθμισμένο χρέος με καθαρό διάδρομο 15 ετών.

Αντίθετα, όταν ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας το 2015, βρήκε μία χώρα με ασφυξία στην οικονομία, με το χρέος να είναι αρρύθμιστο, με τα επιτόκια να είναι 11% και όχι 1%. Μάλιστα, όπως παρατηρεί και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο Αλ. Τσίπρας δε βρήκε ούτε καν πρωθυπουργό στην παράδοση – παραλαβή καθώς ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εξαφανισμένος.