Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Το διάγγελμα του «εγώ»...

 
Αυτά τα σχεδόν καθημερινά «διαγγέλματα» θα μείνουν στην ιστορία. Όχι στις σελίδες της πανδημίας, αλλά ως μνημεία του... «εγώ» που θα αναλύονται στις σχολές επικοινωνίας και ψυχολογίας. «Θέτω την υγεία και την ασφάλεια των Ελλήνων πάνω από κάθε επιλογή»!
Λες και δεν υπήρχε τέτοια επιλογή και δεν είναι αυτονόητη, ή κάποιος άλλος πρωθυπουργός θα μπορούσε να μην θέσει αυτήν την επιλογή και γιαυτό την «θέτω» «εγώ». Θα πετύχω όπως πέτυχα και την περασμένη άνοιξη, αλλά το τι έκανα στο μεσοδιάστημα δεν σας λέω.. Τις «χαραμάδες της αμέλειας» σας δεν θα τις ανεχτώ! 

Οποιοι «αμφισβητούν τους επιστήμονες» που λένε πως ο κορωνοϊός δεν κολλάει στην εκκλησία και στα ΜΜΜ, που αμφισβητούν ότι κολλάει μόνο στους χώρους της τέχνης και του πολιτισμού, αμφισβητούν εμένα και είναι «ψεκασμένοι»! (ναι το είπε «ψεκασμένοι») Προφανώς και οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου κάνουν μια χαρά την δουλειά τους. Αν δεν εκμεταλλευτούν την πανδημία, ακόμα και τα εθνικά θέματα για να αναδείξουν το προφίλ του «ηγέτη»-Μωυσή, τι άλλο να εκμεταλλευτούν; Την οικονομία που πάει κατά διαβόλου και τις νεοφιλελεύθερες συνταγές που εφαρμόζουν στα μουλωχτά; 

Από την άποψη αυτή ακόμα και ένας σεισμός είναι σωτήριος επικοινωνιακά, γι’ αυτό και ενσωματώνεται στο διάγγελμα για την πανδημία. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το ύφος αυτών των περιβόητων «διαγγελμάτων» που πλέον έχουν εξελιχθεί σε μια κορυφαία και σχεδόν καθημερινή επικοινωνιακή επιχείρηση. Όχι για την προστασία της υγείας των «συμπολιτών», αλλά για την ανάδειξη του προφίλ του «ηγέτη» που δήθεν αποφασίζει για το καλό των «συμπολιτών». 

 Θα πει κανείς, μα καλά. Ο ενικός του «εγώ» σε πείραξε; Ναι, διότι όλα από τον ενικό του «εγώ» ξεκινάνε και «δυνητικά» μπορούν να καταλήξουν στον γνωστό πληθυντικό… της μεγαλοπρεπείας, αν δεν τον υποδηλώνουν κιόλας. «Θέτομεν»… «Αποφασίζομεν»… «Διατάσσομεν»… και εν προκειμένω θα «πατάξομεν» τους «ψεκασμένους» που μας αμφισβητούν. Και διατί να το «κρύψωμεν» άλλωστε; Πληρωμένα είναι τα «κανάλια», δικά μας είναι, ό,τι θέλομεν κάμνωμεν...  


Τάκης Ψαρίδης 


 Πηγή:anoixtoparathyro.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.