Σταϊκούρας: Εμείς χτίσαμε το μαξιλάρι των 37 δις ευρώ


 Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ότι το μαξιλάρι των 37 δις (που έμεινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), χτίστηκε κατά ένα σημαντικό ποσοστό από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως η κυβέρνηση «αξιοποιεί, με σύνεση, υπευθυνότητα και νοικοκυρεμένη διαχείριση τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, που ανέρχονται σε 37,5 δις», για να συμπληρώσει πως «το 50% αυτών των χρημάτων...

, χτίστηκε το τελευταίο έτος, από τη σημερινή Κυβέρνηση, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του υπολοίπου είναι ουσιαστικά δεσμευμένο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, υπό αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις», δίχως να αναφέρει σε κανένα σημείο το γεγονός πως το συγκεκριμένο ποσό, αποτελεί «κληρονομιά» της σημερινής κυβέρνησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι εάν το μαξιλάρι 37 δισεκατομμυρίων έχει ξοδευτεί εξ’ ολοκλήρου από τη Νέα Δημοκρατία ή εάν ο υπουργός οικονομικών αμφισβητεί ανοικτά την παρακαταθήκη των 37 δισεκατομμυρίων που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ασφαλώς, αναμένονται ανακοινώσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης.