Mε αντι-navtex απαντά η Ελλάδα...

0


 ...στην αποστολή του Oruc Reis νότια της Ρόδου...

Απάντηση στην τελευταία πρόκληση της Άγκυρας, που εκδίδει συνεχώς νέες παράνομες Navtex για περιοχές που θεωρεί τουρκική υφαλοκρηπίδα αλλά βρίσκονται στην αρμοδιότητα της Ελλάδας, έδωσε σήμερα η Αθήνα.

Ο...

σταθμός του Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, που «έχει την αρμοδιότητα για να εκδίδει μηνύματα Navtex στην περιοχή», εξέδωσε ναυτική οδηγία (*) τονίζοντας ότι η χθεσινή τουρκική Navtex αναφέρεται σε «μη εγκεκριμένη και παράνομη δραστηριότητα» σε περιοχή που «επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας παρέτεινε τις έρευνες του Oruc Rei και των συνοδευτικών του πλοίων έως τις 4 Νοεμβρίου σε θαλάσσια περιοχή νότια της Ρόδου και ανατολικά της Καρπάθου. Η προηγούμενη τουρκική Navtex για έρευνες του πλοίου είχε ισχύ έως τις 27 Οκτωβρίου.

Kλιμάκωση έντασης μεταξύ Γαλλίας - Τουρκίας

Το σίριαλ έκδοσης ναυτικών οδηγιών συνεχίζεται ενώ καταγράφεται κλιμάκωση της έντασης και στις σχέσεις της Άγκυρας με το Παρίσι.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακάλεσε τον πρεσβευτή της χώρας στην Τουρκία για διαβουλεύσεις, μετά τις πρωτοφανείς δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που είπε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν χρειάζεται ψυχοθεραπεία.

Η γαλλική προεδρία χαρακτήρισε απαράδεκτες και προσβλητικές τις δηλώσεις, όπως επίσης και το κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα.

* Η ελληνική Navtex


ZCZC HA11

242140 UTC OCT 20


IRAKLEIO STATION NAVWARN 624/20 SOUTHEAST CRETAN SEA


1. UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCAST NAVTEX MESSAGE NUMBER FA22-1332/20 IN HELLENIC NAVTEX SERVICE AREA, REFERRING TO UNAUTHORIZED AND ILLEGAL ACTIVITY IN AN AREA THAT OVERLAPS THE GREEK CONTINENTAL SHELF.


IRAKLEIO NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO BROADCAST NAVTEX MESSAGES IN THE AREA.


2. ALL MARINERS ARE REQUESTED TO DISREGARD NAVTEX


MESSAGE NUMBER FA22-1332/20.


3. CANCEL THIS MESSAGE 042059 UTC NOV 20.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)