Ο κ. Χρυσοχοϊδης θα έπρεπε να παραιτηθεί, αλλά...

0

 
Την περίοδο 1999 - 2003 ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης Σημίτη. Και έτυχε στη βάρδια του η φυγοδικία του Περίανδρου, προγόνου του Ν. Μιχαλολιάκου στην εγκληματική δράση με πολιτικό μανδύα, που μετά από...
επτά χρόνια εξαφάνισης παραδόθηκε στις αρχές το 2005 για να εκτίσει μια ποινή πολύ ελαφρύτερη από αυτή που του είχε επιβληθεί. Υποτίθεται ότι ο Μ. Χρυσοχοϊδης είχε φτιάξει και ειδική μονάδα στην ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό του Α. Ανδρουτσόπουλου, ασχολούταν προσωπικά με την καταδίωξή του και τον ακουμπούσε μέχρι που, τελικά, του ξέφευγε. Αυτό δεν του στοίχισε πολιτικά. Ίσα - ίσα. Πέτυχε να αναπτυχθεί μια μυθολογία γύρω από το πρόσωπό του, ότι όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει όταν πρόκειται για τρομοκρατία, με αποτέλεσμα να θεωρείται ως εθνικός σερίφης και να γίνει υπουργός του Κυρ. Μητσοτάκη, ο μοναδικός πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη κυβέρνηση της ΝΔ το 2019.... Μάλιστα πριν την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, ο Μ. Χρυσοχοϊδης εμφανιζόταν δημοσκοπικά ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης, εξαιτίας των επικοινωνιακών σόου με τις εκκενώσεις καταλήψεων, με κορυφαία ανάμεσά τους εκείνη που συνέβη δίπλα στην ταράτσα του σπιτιού του Δ. Ινδαρέ στο Κουκάκι. Τότε ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει τον επικεφαλής της επιτροπής για τη αστυνομική βία Ν. Αλιβιζάτο ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως παραβίαση δικαιωμάτων. Και όταν αποδείχθηκε με ντοκουμέντα ότι ο σκηνοθέτης είχε υποστεί ξυλοδαρμό χωρίς να προβάλλει καμία αντίσταση και ότι τα παιδιά του - σε αντίθεση με όσα ισχυρίστηκε η αστυνομία - δεν προσπάθησαν να διαφύγουν από την κατάληψη γιατί απλά δεν ήταν ποτέ εκεί, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να λογοδοτήσει, ούτε καν να εξηγήσει. 

Την ίδια στάση κράτησε και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις άγριων και αναίτιων ξυλοδαρμών πολιτών σε διάφορες επιχειρήσεις ή τελευταία στην αδικαιολόγητη διάλυση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης έξω από το δικαστήριο μετά την ανακοίνωση της καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση. Είναι στοιχείο του πολιτικού του ταλέντου αυτό: Ακραίος κυνισμός σε συνδυασμό με επιθετική υπεράσπιση ψεμάτων. Με την ίδια άνεση με την οποία χθες ήταν κεντροαριστερός και σήμερα δεξιός, όπως μέχρι τις εκλογές αγωνιούσε για το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας και μετά τις εκλογές συμπορεύεται με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη, έτσι και στη Βουλή, χωρίς καμία ενοχή και καμία αναστολή, υποστήριξε το δικαίωμα του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππά να οργανώσει τη φυγοδικία του ενώ είχε εκδοθεί η καταδικαστική απόφαση για τη διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης. «Τι θέλατε να κάνουμε; να τους λιντσάρουμε;»

Ο Μ. Χρυσοχοίδης ζήτησε και τα ρέστα από όσους τον εγκαλούν για την εξαφάνιση των Παππά - Λαγού. Δεν ανέχεται κριτική για το φιάσκο που προκάλεσε διεθνή διασυρμό της χώρας και ερωτηματικά στην κοινή γνώμη για την αξιοπιστία της ΕΛ.ΑΣ. Δεν τον αφορούν οι διαρροές από το υπουργείο του στα ΜΜΕ όλες τις προηγούμενες μέρες ότι η αστυνομία είναι έξω από τα σπίτια των Χρυσαυγιτών, ούτε οι δηλώσεις συνδικαλιστών αστυνομικών στα κανάλια ότι τους έχουν έτοιμους για την «κλούβα». Το μόνο που τον νοιάζει είναι να επιβεβαιωθεί το μεγαλείο του ως άρχοντα της καταστολής. Μέχρι και τον 14χρονο που κρατήθηκε στη ΓΑΔΑ θυμήθηκε για να διατρανώσει ότι διέπραξε κακουργηματικές πράξεις. Στο μεταξύ πάνω στον αντιΣΥΡΙΖΑ οίστρο του, διέπραξε ολίσθημα που θα σηκώσει οργή εναντίον του μέσα στο νέο του κόμμα. Χαρακτήρισε εθνικισμό την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια ξεχνώντας πως τον ακούει και ο Αντώνης Σαμαράς. 

 Αλλά τώρα το θέμα του είναι άλλο: Να πιάσει τον Παππά και να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ που τον κατήγγειλε. Δεν φταίει που τον έχασε αλλά σ' αυτόν θα χρωστάμε ότι τον βρήκε. Έτσι κι αλλιώς, ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να τον ενοχλήσει και ο ίδιος δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Ποτέ δεν έχει αναγνωρίσει κανένα λάθος του και ποτέ δεν έχει δείξει ευθιξία. Η παραίτηση, όταν δεν είναι αναγκαστική, δείχνει κάποια μεταμέλεια, επίγνωση ευθύνης, αναστοχασμό - προϋποθέτει ηθικό δίλημμα. Τι σχέση έχει μ αυτά ο Μ. Χρυσοχοϊδης του παιδομαζώματος από την ταινία Joker, του ξυλοδαρμού του Β. Μάγγου, της εισβολής σε κλαμπ στην Ιερά οδό με τα παιδιά σε στάση αιχμαλώτων πολέμου - και πόσων ακόμη μαύρων σελίδων στο βιογραφικό του που μακραίνει...


tvxs.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)