Πανικόβλητοι οι τρεις... εγκληματοφύλακες...

0

 
Δημήτρης Ψαρράς

Οι αντιδράσεις των τριών ομάδων που διεκδικούν την κληρονομιά της ναζιστικής οργάνωσης είναι ενδεικτική της σημασίας της δικαστικής απόφασης. Βέβαια καθένας από τους τρεις «αρχηγούς» προσπαθεί να πιαστεί από το δικό του επιχείρημα:

■ Ο Ν. Μιχαλολιάκος, ο...

οποίος ήταν εξαφανισμένος τις τελευταίες μέρες, με δίλεπτο μήνυμα στην ιστοσελίδα της οργάνωσης ψελλίζει περί «πολιτικής δίωξης»: «Η καταδίκη του συνόλου του Πολιτικού Συμβουλίου του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή αποδεικνύει περίτρανα σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό ότι η δίωξή μας ήταν πολιτική. Ηταν μία δίωξη ιδεών. Μας πολεμούν, μας καταδίκασαν γιατί αγωνιστήκαμε για πίστη, πατρίδα ελευθερία». Βέβαια κανείς δεν τους καταδίκασε για κάτι τέτοιο, παρά μόνο για τη διάπραξη κακουργημάτων από μια εγκληματική οργάνωση.

Ο Μιχαλολιάκος και οι λοιποί του Πολιτικού Συμβουλίου καταδικάστηκαν ως διευθυντές της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, επειδή προφανώς το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η εγκληματική οργάνωση ταυτίζεται με τη δομή του κόμματος. Αυτό προκύπτει και από τις υπόλοιπες ποινές και βέβαια θα το διαβάσουμε λεπτομερώς όταν δημοσιευτεί το σκεπτικό. Οσο για τις μεγαλοστομίες του Μιχαλολιάκου, όπου ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης μιλά για «πίστη», εμείς θυμόμαστε το «αίμα, τιμή», όπου μιλάει για «πατρίδα» θυμόμαστε τους ύμνους στη χιτλερική Γερμανία και όπου μιλά για «ορθοδοξία», εμείς θυμόμαστε τις παγανιστικές ολονυκτίες του χειμερινού ηλιοστάσιου.

■ Ο Η. Κασιδιάρης επί μια βδομάδα ήταν εξαφανισμένος, και μόλις προχτές ανέβασε στην ιστοσελίδα του μια συνομιλία με κάποιον φανατικό μοναχό, ο οποίος δηλώνει ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής και τον κάλεσε όταν αποφυλακιστεί να συναντηθούν στο Αγιο Ορος. Αυτός πάει για ψυχή σε «μιλημένο» χρυσαυγίτη μοναχό.

■ Ο Λαγός, μετά το φιάσκο με την παρουσία του Κ. Πλεύρη στη δίκη και την πρόταση εξαίρεσης της σύνθεσης του δικαστηρίου, επέστρεψε αμέσως στην ασφάλεια των Βρυξελλών και από εκεί απειλεί δικαστές, πολιτικούς και δημοσιογράφους, δηλώνοντας ότι έχει συγκροτήσει «ομάδα Ευρωπαίων νομικών» για την υπεράσπισή του

Βέβαια μιλάμε για φαιδρότητες, εφόσον στις περισσότερες χώρες που δήθεν θα τον καλύψουν είναι απαγορευμένη ακόμα και η φιλοναζιστική προπαγάνδα, όχι μόνο οι εγκληματικές πράξεις ομάδων όπως συμβαίνει στην Ελλάδα. Αλλά, προφανώς, αυτοί στους οποίους απευθύνεται είναι έτοιμοι να τον πιστέψουν. Οσο για τους Ευρωπαίους «συμμάχους» του, αυτοί δεν είναι άλλοι από τις γνωστές νεοναζιστικές ομάδες που έχουν αποβληθεί από τα ευρωπαϊκά φόρα.

Οι αποκλίνουσες αυτές στρατηγικές αποδεικνύουν τον απόλυτο πανικό στην ηγετική ομάδα των ναζιστών που πλέον ετοιμάζεται να εκτίσει τις ποινές της. Το σημαντικό είναι ότι εκείνοι που πρώτοι έχουν φροντίσει να απομακρυνθούν από την εγκληματική οργάνωση είναι οι μέχρι χτες οπαδοί της. Οσοι έχουν μείνει μετριούνται πλέον στα δάχτυλα των δυο χεριών. Και ασφαλώς δεν αρκούσαν για την έκδοση χτες της εφημερίδας «Χρυσή Αυγή» που απουσίασε από τα περίπτερα, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια...

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)