Ο Άδωνις ξανά στις τηλεπωλήσεις... του εαυτού του...

 
Η χθεσινή ήταν μια κακή μέρα για τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. Οχι μόνο δεν φάνηκε πουθενά στο κάδρο της παρουσίασης της επένδυσης της Microsoft, αλλά επιπλέον ο... πρωθυπουργός φρόντισε να υπογραμμίσει την εξαφάνισή του: 

«Θέλω να πω και εγώ ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην ομάδα της Microsoft στην Ελλάδα, στα συναρμόδια Υπουργεία, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Αλέξη Πατέλη, στον Νίκο Παπαθανάση, οι οποίοι εργάστηκαν πολύ σκληρά για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο»...

 

Για τον Άδωνι, ούτε λέξη. Με το όνομα του Παπαθανάση, του αναπληρωτή του που του πήρε τις αρμοδιότητες στον καλοκαιρινό ανασχηματισμό, γέμισε το στόμα του. Ο Γεωργιάδης «τουίταρε» ασταμάτητα για να προβάλει την εκδήλωση στο μουσείο της Ακρόπολης σαν να τον αφορά άμεσα και προσωπικά, αλλά η πραγματικότητα δεν κρυβόταν: Ο Κυρ. Μητσοτάκης τον αγνόησε επιδεικτικά και δεν του πέταξε ούτε ένα ξεροκόμματο για να χει να παίζει στα social media και στα media όπου η δραστηριότητά του είναι ασυγκράτητη. 

Λίγες ώρες αργότερα τα πράγματα έγιναν χειρότερα γι αυτόν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τον «άδειασε» χωρίς έλεος  για τις δηλώσεις του ότι η κυβέρνηση μόλις της δοθεί η ευκαιρία θα αλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών στα ζητήματα της ιθαγένειας και της γλώσσας. Όταν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ρωτήθηκε αν αυτή είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης απάντησε ξεκάθαρα: «Η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή: 

Από τη στιγμή που κυρώνεται μία διεθνής συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει και εφόσον η συμφωνία των Πρεσπών έχει κυρωθεί, παράγει αποτελέσματα». Τόσο κατηγορηματικά; Κι ακόμη περισσότερο: «Το μόνο που μπορεί να γίνει πλέον είναι η συνεπής εφαρμογή της συμφωνίας και στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, η ελληνική πλευρά θα κοιτάξει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε πως δεν άκουσε. Ασχολήθηκε με την διαφήμιση της «Ελληνικής Αγωγής» (σχολή αρχαίων ελληνικών), με την καταγγελία του αντισημιτικού γκράφιτι στο εβραϊκό νεκροταφείο (ένας πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ!!) και με τις καταλήψεις. Αλλά κι εκεί την πάτησε. Πολύ γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι ανέβασε στο λογαριασμό του φωτογραφίες από καταστροφές σε σχολεία παλαιότερων χρόνων για να κατηγορήσει το σημερινό «χαβαλέ» των «κακομαθημένων. Και λίγο μετά η πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Μ. Γιαννάκου πήρε αποστάσεις από τη ρητορική που χρησιμοποιεί για να καταγγείλει τις μαθητικές κινητοποιήσεις. 


Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ (ποιος το θυμάται πια;) μιλάει όλο και πιο πολύ. Τόσο που ο ίδιος αναφέρθηκε δημόσια στην «πάθησή» του ομολογώντας ότι πάσχει από «ακράτεια λόγου». Αυτή η ακράτεια επιτείνεται όσο μειώνεται η πολιτική επιρροή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι βγαίνει μπροστά για να υπερασπιστεί τον Ν. Παπαθανάση (που του πήρε τις αρμοδιότητες) στην κριτική που δέχεται από την εφημερίδα «Δημοκρατία» ότι ξόδεψε πολλά για πολυτελές μπάνιο και διπλό κρεβάτι στο γραφείο του. Ταύτιση με τον επιτιθέμενο το λένε οι ειδικοί ψυχικής υγείας... 


Θοδωρής Καραγιαννίδης


tvxs.gr