Τι ζήτησε ο Πλεύρης για τον Λαγό...

 
Αναλυτικά ο διάλογος του Κων. Πλεύρη με την εισαγγελία όπως καταγράφηκε από το GoldenWatch...


Πρόεδρος: Για να... συνοψίσουμε, εσείς ζητάτε εξαίρεση τακτικών, αναπληρωματικών πλην της εισαγγελέως;


Πλεύρης: Τους παρόντες και τις παρούσες στην έδρα.


Πρόεδρος: Άρα όσους όσοι είμαστε στην έδρα; Και τον αναπληρωτή;


Πλεύρης: Όχι, δε μας έδωσε τέτοιο δικαίωμα. Ζητώ εξαίρεση του δικαστηρίου σας αν με τις ενέργειες του δικαστηρίου σας, με την ανοχή τις παρεμβάσεις και τον επηρεασμό δεν ξέρω αν μετείχαν οι αναπληρωματικοί. Αν μετείχαν…


Πρόεδρος: Το αίτημά σας πρέπει να είναι σαφές.


Πλεύρης: Ωραία, και των αναπληρωματικών.


Πρόεδρος: Του αναπληρωτή κ. Εισαγγελέα;


Πλεύρης: Όχι.


Πρόεδρος: Επίσης εσείς λέτε υπόνοια, δεν είναι δική μου λέξη.


Πλεύρης: Ό,τι λέει ο νόμος.


Πρόεδρος: Υπόνοιες παρεμβάσεων από πολιτικά πρόσωπα;


Πλεύρης: Υπάρχει επηρεασμός από όλα τα κόμματα, όλες τις τηλεοράσεις και της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων. Εάν όλοι αυτοί δε σας έχουν επηρεάσει, έχω λάθος. Κάνω λόγο για υπόνοια, διότι ο νόμος δεν απαιτεί ενδείξεις ή αποδείξεις. Όλος αυτός ο κόσμος που έχει πέσει πάνω σας και είναι έξω, δεν μπορεί να μη σας έχει επηρεάσει.


Το υπονοώ, όχι ότι προσωπικά το πιστεύω. Έχουμε την υπόνοια οτι δε θα είστε αμερόληπτη. Πώς δε θα είστε αμερόληπτη; Ποιός δε θα σας επιτεθεί αν βγάλετε απόφαση που δεν τους αρέσει; Όλοι σας επαινούν για την καλή σας απόφαση. Υπάρχει και το δεύτερο. Το τεκμήριο της αθωότητας που έχει παραβιαστεί και παραβιάζονται διά παραλείψεως εκ μέρους σας. Δεν κάνετε δήλωση ότι εδώ πρόκειται για δικαστήριο ποινικό και δεν κάνουμε ιδεολογία.


Ανέχεστε τις εφημερίδες που λένε «νίκησε η δημοκρατία».  Ανεχθήκατε και την παρέμβαση νομοθετικής εξουσίας που σήκωνε πανό μέσα στην βουλή «όλοι είναι ένοχοι». Δεν έχω την απαίτηση να πάτε κόντρα στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, στην ΠτΔ, σε όλες τις τηλεοράσεις και εφημερίδες και τον ετερόκλητο όχλο που είναι απ’ έξω. Ετερόκλητο όχλο το είπα γιατί ο κ. Τσίπρας μίλησε για αυτό για όσους φώναζαν για τη Μακεδονία. Έχετε σεβαστεί τη μητέρα ενός θύματος αλλά δεν ακούστηκε ένας καλός λόγος για τη μητέρα του Κατσίφα και για τα δύο παιδιά που δολοφονήθηκαν. Αυτοί είναι φασίστες. Οι δικοί μας να μην πάθουν τίποτα.


Πρόεδρος: Οι υπόνοιες που εκφράσατε και που προέρχονται από ΜΜΕ και την ΠτΔ και όλα όσα αναφέρετε, σε ποιο χρόνο τα βάζετε;


Πλεύρης: Σε μεταγενέστερο χρόνο, μετά την απόφασή σας. [γέλια από κοινό]. Επειδή γελάνε απέναντι με τα επιχειρήματά μου, τα επιχειρήματά μου αντιμετωπίζονται με επιχειρήματα και όχι με γέλωτες. Μιλάω για μεταγενέστερα γεγονότα της απόφασης. Συμβαίνουν τώρα. Έχετε συγκέντρωση απ’ έξω. Δεν πρέπει να γίνονται απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και ο κ. Πρετεντέρης τους αποκάλεσε τέρατα. Είναι γεγονότα που συνέβησαν μεταγενέστερα. Σήμερα, χθες και προχθές.