Η τέλεια συνταγή της αποτυχίας...

0

 
Τρεις μόνο εβδομάδες έχουν περάσει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ο ιός έχει χτυπήσει ήδη 150 σχολεία και περισσότερους από 500 μαθητές. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ζητούν αποσυμφόρηση των... σχολικών αιθουσών και η κυβέρνηση, αντί να βρει ασφαλείς λύσεις, ψάχνει τρόπο να διαβάλει το κύμα των καταλήψεων. Καταλήψεις τις οποίες αρνούνται πεισματικά να κρίνουν βάσει των αιτημάτων τους και επιμένουν στην πολιτική διαχείρισή τους.

Είναι άκρως υποκριτικό οι υπουργοί και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που προ έτους είχαν αγκαλιάσει πολιτικά τις καταλήψεις των σχολείων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, καλώντας μάλιστα τους μαθητές να ρίξουν τον Τσίπρα, σήμερα είτε να χυδαιολογούν καθυβρίζοντας τους καταληψίες είτε να τους παρουσιάζουν ως υποκινούμενα των κομμάτων της Αριστεράς.

Ελάχιστοι είναι αυτοί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος που έχουν αντιληφθεί πως τα αιτήματα των μαθητών δεν είναι προφάσεις για το χάσιμο διδακτικών ωρών αλλά κινούνται στο πλαίσιο των οδηγιών του ΕΟΔΥ και των επιστημονικών προτάσεων. Κι ακόμα λιγότεροι αυτοί που έχουν το θάρρος να το παραδεχτούν δημοσίως. Η πλειονότητά τους επιμένει στους απαξιωτικούς, η οποία διανθίζεται με φτηνά φωτογραφικά τρικ που ξεκινούν από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και καταλήγουν στον υπουργό Ανάπτυξης με κοινή γραμμή να παρουσιάσουν τους καταληψίες ως βάνδαλους που κινούνται εκτός των ορίων της νομιμότητας.

Αυτό πάντως που τους ενδιαφέρει είναι να μείνουν εκτός δημόσιας συζήτησης τα αιτήματα των μαθητών. Και αυτό είναι που προσπαθούν να επιτύχουν με κάθε τρόπο. Και ένας από τους τρόπους είναι η ευγενική χορηγία γνωστών ΜΜΕ, που προβοκάρουν συστηματικά τις καταλήψεις ανακαλύπτοντας καταστροφές και βανδαλισμούς και, παράλληλα, κλείνοντας τα μικρόφωνα στους μαθητές ακόμη και με εντολή υπουργού. Η τέλεια συνταγή για να χαθεί και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας όλων τους...


Πέτρος Κατσάκος


ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)