O πρώτος ξαφνικός χειμώνας...

Χιόνισε πρόωρα σε περιοχές της Ελβετίας, της Αυστρίας και της Γερμανίας (ΦΩΤΟ)...

Έκπληξη ήταν για περιοχές της Ελβετίας, της Αυστρίας και της Γερμανίας οι έντονες χιονοπτώσεις που έφθασαν νωρίτερα φέτος, μετά από μια απότομη πτώση των θερμοκρασιών και δυνατή βροχόπτωση.   Η... ελβετική μετεωρολογική υπηρεσία δήλωσε το Σάββατο ότι στη πόλη της Μοντάνα, το χιόνι που έπεσε έφτασε τα 25 εκατοστά, ένα νέο ρεκόρ για αυτήν την περίοδο του έτους.      

 Οι αρχές είχαν τεθεί σε επιφυλακή σε ορεινές περιοχές στα δύο έθνη των Άλπεων για να καθαρίσουν δρόμους από χιόνι και πάγο.   

Σε τμήματα της Αυστρίας, οι δυνατές χιονοπτώσεις καταγράφηκαν σε υψόμετρο μόλις 550 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.      




 Οι μετεωρολόγοι αναμένουν έως και 50 εκατοστά χιονιού σε υψόμετρο 2.000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και θερμοκρασίες που σε ορισμένες περιοχές θα πέσουν αρκετά κάτω από το μηδέν.   Η «πρώτη πολική εισβολή της σεζόν», όπως την περιγράφουν οι ειδικοί, είναι μια απότομη αλλαγή σε σχέση με τον καιρό που πριν από μια εβδομάδα καθώς σημειώνονταν θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών Κελσίου.