Δυσμενής μετακίνηση για τους λιμενικούς της Δίωξης Ναρκωτικών που εξάρθρωσαν το “Noor1”!

Λίγο πριν την αγόρευση της Εισαγγελέως της Έδρας Βασιλικής Βλάχου για το πλοίο της ηρωίνης, οι παρασημοφορημένοι λειτουργοί διώκονται προκλητικά!

Από τη Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος κατέληξε σήμερα στην τηλεφωνική υπηρεσία ενημέρωσης για έκτακτες ανάγκες 112, ο λιμενικός που συμμετείχε στην έρευνα για την υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωϊνης με το πλοίο “Noor 1” και την εμπλοκή του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη media Βαγγέλη Μαρινάκη.
Πρόκειται για το σημαιοφόρο του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη ο οποίος ήταν μέχρι χθες υποδιοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, αλλά σήμερα οι προϊστάμενοι του έκριναν πως πρέπει να κάνει τον …
τηλεφωνητή!
Από τους χιλιάδες λιμενικούς, εκ των οποίων δεκάδες αν όχι εκατοντάδες συνωστίζονται σε γραφεία του Υπουργείου Ναυτιλίας και αλλού, ως πιο άξιος για να …σηκώνει τα τηλέφωνα κρίθηκε ο λιμενικός της πρώτης γραμμής, Π. Χριστοφορίδης, αν μη τι άλλο …μάχιμος στη Δίωξη Ναρκωτικών.
Και όμως η πολιτική (;) και η στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος έκριναν πως πρέπει να ασχοληθεί με το 112 και μάλιστα τώρα που τελείωσε το καλοκαίρι και επομένως οι ανάγκες είναι λιγότερες…
Ας σημειωθεί πως η μετακίνηση του σημαιοφόρου ΛΣ Παναγιώτη Χριστοφορίδη δεν έγινε με μετάθεση αλλά “εκτέλεση υπηρεσίας” λόγω των αυξημένων αναγκών του Λιμενικού Σώματος.
Ο λιμενικός δεν μπορεί να προσφύγει στα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα για τις μεταθέσεις, με αποτέλεσμα σήμερα μετακινήθηκε στο 112.
Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Χριστοφορίδης συμμετείχε στις έρευνες για τη δεύτερη δικογραφία που αφορά τους 2,1 τόνους ηρωίνης με το πλοίο “Noor 1” στην οποία είναι κατηγορούμενος ο Βαγγέλης Μαρινάκης και συνεργάτες του σε βαθμό κακουργήματος.
Η “επιβράβευση” του ήταν να μετακινηθεί από τη Δίωξη Ναρκωτικών στο 112.

Όμως δεν είναι ο μοναδικός λιμενικός που ασχολήθηκε με το ναρκόπλοιο και “επιβραβεύτηκε” με …μετάθεση.

Ο αντιπλοίαρχος του Λιμενικού Γιώργος Κατσούλης που ήταν επικεφαλής της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά στην εξιχνίαση της υπόθεσης διακίνησης 2,1 τόνων ηρωίνης, πήρε μετάθεση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά στη … Ραφήνα.
Και η διαβολική σύμπτωση;

Την ερχόμενη Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η αγόρευση της Εισαγγελέως της Έδρας Βασιλικής Βλάχου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων του “λευκού θανάτου” με το “Noor 1”.
Η εισαγγελική λειτουργός θα αγορεύσει ενώ ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας Γ. Κατσούλης έχει ήδη μετατεθεί στη …Ραφήνα, ενώ ο δεύτερος λιμενικός που ασχολήθηκε με την εμπλοκή του επιχειρηματία Β. Μαρινάκη, μετακινήθηκε από σήμερα στο τηλεφωνικό κέντρο έκτακτης ανάγκης 112 και να σηκώνει τα τηλέφωνα…

www.newsbreak.gr